Annonce
Navne

100 år - det skal da fejres med masser af blomster

Bugge Blomster har 100 års jubilæum og indehaver Tina Dam har 20 års jubilæum. Det fejres med en stor blomsterudstilling i butikken. Her er er Tina Dam ved at lægge sidste hånd på en blomstersky med evighedsblomster. Foto: Johan Gadegaard
Bugge Blomster fylder 100 år, og samtidig har indehaver Tina Dam 20-års jubilæum som indehaver. Det bliver fejret med en reception lørdag den 1. februar og masser af flotte dekorationer i butikken i Videbæk fra på fredag.
Annonce

Videbæk: - Man kan vist roligt sige, at jeg er kommet på den rette blomsterhylde. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle lave, hvis jeg ikke var blevet blomsterhandler.

Sådan siger 42-årige Tina Dam, der blev ansat som hjælper i Bugge Blomster allerede som 16-årig, og i dag har stået i spidsen for butikken som ejer de sidste 20 år.

- De sidste fire-fem år har jeg tænkt over, hvordan vi skulle markere, at forretningen nu er blevet 100 år. Det sker jo ikke så tit for en blomsterforretning.

- Vi fylder butikken med en masse fantasifulde og ekstraordinært smukke dekorationer. Det bliver rigtig flot, siger Tina Dam, der håber, at mange kunder og forretningsforbindelser vil kigge ind lørdag eftermiddag den 1. februar, hvor jubilæet fejres ved en reception, men allerede fra fredag vil butikken være pyntet flot op.

Det var Ejner Bugge, der grundlagde Bugge Blomster i 1920. I 1955 flyttede hans søn Arne Bugge forretningen til den nuværende placering i Bredgade. Diana Dalgaard drev forretningen fra 1990 til 2000, hvor Tina Dam tog over.

- Diana var min læremester, og hun giver stadigvæk en hånd med i butikken ved behov, siger Tina Dam.

Hun er i øvrigt langt fra ene om at drive den store blomsterforretning. Hun har hjælp af Vibeke Gjaldbæk-Nielsen, sin mor Mona Dam Nielsen, Jannie Viftrup Rønnow, Lena Feldborg og Cecilie Søvang, der arbejder i butikken i sit sabbatår.

- Og så er der jo også vores chauffør, Andreas Thomsen. Han kører mange kilometer for os, for i takt med. at mange blomsterhandlere er lukket, har vi fået et større og større område at bringe ud i. Vi får omkring ti ordrer om dagen bare via Interflora. Det er virkelig et område, der er vokset i takt med internethandlen, siger Tina Dam.

Tina Dam glæder sig til at vise Bugge Blomster frem lørdag den 1. februar, hvor butikken vil være fyldt med en stor blomsterudstilling. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Aldrig kedeligt

- Det er aldrig kedeligt at være blomsterhandler. Der er ikke to dage, der er ens. Der sker altid noget nyt i branchen og i moden, som vi skal være med på. Lige nu er det de grønlige og blålige nuancer, der er inde i varmen i boligindretningen, og Instagram og Pinterest svømmer over med billeder af buketter med tørrede blomster - såkaldt evighedsblomster, så dem har vi naturligvis også fået en masse ind af i butikken, siger Tina Dam.

- Vi holder os opdateret ved at gå på messer og tage på kurser, og her er det dejligt, at vi er så mange i butikken, for så kan vi være kreative sammen, siger Tina Dam.

Tina Dam bor oven på butikken. Det er praktisk, når ens arbejde også er ens hobby, og det derfor bliver til mange ugentlige arbejdstimer.

Den uformelle reception for det dobbelte jubilæum finder sted i butikken lørdag eftermiddag den 1. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bar, sognegård og fitnesscenter ramt: Coronaen blusser op i Ringkøbing-Skjern

Annonce