Annonce
Navne

100 år - det skal da fejres med masser af blomster

Bugge Blomster har 100 års jubilæum og indehaver Tina Dam har 20 års jubilæum. Det fejres med en stor blomsterudstilling i butikken. Her er er Tina Dam ved at lægge sidste hånd på en blomstersky med evighedsblomster. Foto: Johan Gadegaard
Bugge Blomster fylder 100 år, og samtidig har indehaver Tina Dam 20-års jubilæum som indehaver. Det bliver fejret med en reception lørdag den 1. februar og masser af flotte dekorationer i butikken i Videbæk fra på fredag.

Videbæk: - Man kan vist roligt sige, at jeg er kommet på den rette blomsterhylde. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle lave, hvis jeg ikke var blevet blomsterhandler.

Sådan siger 42-årige Tina Dam, der blev ansat som hjælper i Bugge Blomster allerede som 16-årig, og i dag har stået i spidsen for butikken som ejer de sidste 20 år.

- De sidste fire-fem år har jeg tænkt over, hvordan vi skulle markere, at forretningen nu er blevet 100 år. Det sker jo ikke så tit for en blomsterforretning.

- Vi fylder butikken med en masse fantasifulde og ekstraordinært smukke dekorationer. Det bliver rigtig flot, siger Tina Dam, der håber, at mange kunder og forretningsforbindelser vil kigge ind lørdag eftermiddag den 1. februar, hvor jubilæet fejres ved en reception, men allerede fra fredag vil butikken være pyntet flot op.

Det var Ejner Bugge, der grundlagde Bugge Blomster i 1920. I 1955 flyttede hans søn Arne Bugge forretningen til den nuværende placering i Bredgade. Diana Dalgaard drev forretningen fra 1990 til 2000, hvor Tina Dam tog over.

- Diana var min læremester, og hun giver stadigvæk en hånd med i butikken ved behov, siger Tina Dam.

Hun er i øvrigt langt fra ene om at drive den store blomsterforretning. Hun har hjælp af Vibeke Gjaldbæk-Nielsen, sin mor Mona Dam Nielsen, Jannie Viftrup Rønnow, Lena Feldborg og Cecilie Søvang, der arbejder i butikken i sit sabbatår.

- Og så er der jo også vores chauffør, Andreas Thomsen. Han kører mange kilometer for os, for i takt med. at mange blomsterhandlere er lukket, har vi fået et større og større område at bringe ud i. Vi får omkring ti ordrer om dagen bare via Interflora. Det er virkelig et område, der er vokset i takt med internethandlen, siger Tina Dam.

Annonce
Tina Dam glæder sig til at vise Bugge Blomster frem lørdag den 1. februar, hvor butikken vil være fyldt med en stor blomsterudstilling. Foto: Johan Gadegaard

Aldrig kedeligt

- Det er aldrig kedeligt at være blomsterhandler. Der er ikke to dage, der er ens. Der sker altid noget nyt i branchen og i moden, som vi skal være med på. Lige nu er det de grønlige og blålige nuancer, der er inde i varmen i boligindretningen, og Instagram og Pinterest svømmer over med billeder af buketter med tørrede blomster - såkaldt evighedsblomster, så dem har vi naturligvis også fået en masse ind af i butikken, siger Tina Dam.

- Vi holder os opdateret ved at gå på messer og tage på kurser, og her er det dejligt, at vi er så mange i butikken, for så kan vi være kreative sammen, siger Tina Dam.

Tina Dam bor oven på butikken. Det er praktisk, når ens arbejde også er ens hobby, og det derfor bliver til mange ugentlige arbejdstimer.

Den uformelle reception for det dobbelte jubilæum finder sted i butikken lørdag eftermiddag den 1. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce