Annonce
Ringkøbing

10-4: Mette F. gav os super-reklame, da hun sagde, vi skulle handle online

Tømmerhandler Jens Lykke Kjeldsen (tv) og tømmerdirektør for Ringkøbing-afdelingen Knud Jørgensen kan glæde sig over, at 2019 var et godt år for 10-4 byggecenter og tømmerhandel. Foto: Thomas Maxe
2020 bliver nethandelens guldalder. Nye indkøbsvaner har forandret vores måde at bruge tømmerhandel og byggemarked, og det er såmænd ikke så galt.
Annonce

RINGKØBING: 8,4 millioner kroner i overskud står der på bundlinjen for 10-4.

Det lyder måske flot, men tømmerhandler Jens Lykke Kjeldsen jubler ikke. Overskuddet bliver i virksomheden, så den bliver ved med at være polstret til både gode og dårlige tider.

- Vi har tjent én procent, mens branchen generelt har tjent tre-fire procent. Ville du investere i noget, der kun gav én procent i afkast? Nej, vel? siger han og fortæller om et marked, hvor konkurrencen er ubarmhjertig.

Alligevel er han stolt af den virksomhed, som hans far stiftede i 1947. Og Jens Lykke Kjeldsen skriver ”tømmerhandler” på sit visitkort, selv om han begræder, at ikke alle ved, hvad det er længere.

- Jeg er blevet spurgt, om det betyder, at jeg er udlært tømrer? Så svarer jeg, at ”ja, selvfølgelig – lige som en foderstofhandler er udlært anlægsgartner”, siger han med et glimt i øjet.

- Et byggemarked er en butik, men en tømmerhandel er noget helt andet. Her foregår det i store træk, som det gjorde for 73 år siden. Du kommer ind og siger: ”Jeg vil gerne kigge på en pind”, og så finder vi det til dig. Det er svært at håndtere tømmer, og derfor har det ikke forandret sig så meget: Tømmer er langt, det er tungt, og det støver, så man kan ikke bare sætte robotter til at finde noget på lageret, forklarer Jens Lykke Kjeldsen.

Annonce

Nedlukning boostede nethandel

Og alligevel er noget forandret, blandt andet takket være statsministeren.

- Mette F. gav os super-reklame, da hun sagde til danskerne, at ”nu skal I handle online”. Man kunne ikke ønske sig bedre reklame for os, der bruger store ressourcer på nethandel, siger tømmerhandleren.

For at sikre forsyningen til de professionelle kunder valgte 10-4 at henvise privatkunder til nethandel, mens Danmark var lukket ned i foråret. Men også erhvervskunderne har i højere grad fået øjnene op for nettets bekvemmeligheder.


De unge har alle sammen en idé om, hvad et rejsebureau laver, men de ved jo ikke, hvad en tømmerhandel er, så det er en udfordring at få elever.

Tømmerhandler Jens Lykke Kjeldsen


- Vi har en storkundeafdeling, som kun tager sig af professionelle storkunder. De vil ikke stå og vente, mens der bliver fundet materialer til privatkunderne. Men flere af de professionelle har også taget vores ”klik og byg”-koncept til sig. De opdagede, at det faktisk var ret smart, at de kunne bestille varerne over nettet, og så lå det hele klar, når de kom for at hente varerne, fortæller Jens Lykke Kjeldsen.

Netbutikken har samtidig klædt kunderne bedre på, når de møder op i tømmerhandelen eller byggemarkedet.

- Der er ikke længere mange, som spørger efter, hvilke skruer de skal bruge til terrassebrædderne, for nu står det på hjemmesiden, når du bestiller træet: De her skruer passer til brædderne, siger Jens Lykke Kjeldsen.

Annonce

Næppe plads til flere

Nethandelen betyder samtidig, at det måske ikke er helt så vigtigt, at der ligger en tømmerhandel i enhver provinsby.

- Jeg tror, at kapaciteten er dækket i Danmark. Vi ville nok gerne slå til, hvis der kom en ”lækkerbisken” af en tømmerhandel til salg med den helt rigtige placering, men de lækre af dem er jo ikke til salg, siger Jens Lykke Kjeldsen, som også konstaterer, at det ville være en udfordring at skaffe faglært personale til at bemande nye tømmerhandeler.

10-4 Byggecenter og tømmerhandel

  • 10-4 har byggecenter og tømmerhandel i Ringkøbing, Ulfborg, Videbæk, Varde, Viborg og Aarhus og en netbutik med 42.000 varenumre.
  • Virksomhedens formelle navn er Henry Kjeldsen, Ringkøbing Tømmerhandel A/S og A/S Henry Kjeldsen – opkaldt efter stifteren, der i 1947 åbnede den første tømmerhandel.
  • Jens L. Kjeldsen og Kasper L. Kjeldsen er adm. direktører, henholdsvis 2. og 3. generation. Jens L. Kjeldsen var i 16 år desuden bestyrelsesformand for Ringkjøbing Landbobank. Kasper L. Kjeldsen har skabt onlinesalget og arbejder fra Aarhus med sit team.
  • 10-4 omsatte i 2019 for 700 millioner kroner. De 225 ansatte skabte et overskud før skat på 8,4 millioner kroner.

Hjemmeside: www.10-4.dk

- De unge har alle sammen en idé om, hvad et rejsebureau laver, men de ved jo ikke, hvad en tømmerhandel er, så det er en udfordring at få elever. Derfor har vi også mange folk, som kommer fra andre brancher, for eksempel er udlært i en butik. Til gengæld så bliver de her længe. Vi har flere, som har 25 og 40 års jubilæum. Vi har sågar fejret 65 års jubilæum for en af vores ansatte, som er 83 år, siger Jens Lykke Kjeldsen.

Skulle nogen få lyst til at prøve kræfter med tømmerhandel, så søger 10-4 lige nu elever til uddannelsesstart i august. Se stillingsopslagene på www.10-4.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Ådum/Hoven sogn sagde farvel til præst

Annonce