Annonce
Debat

10-årige Katrine om coronatiden: Hej kram, hej skole, hej alle vores venner...

Katrine Ewald Hansen, elev i 4. klasse på Grønbjerg Friskole. Privatfoto

Hej, mit navn er Katrine, og jeg går i 4 klasse. Jeg er 10 år, og ligesom de fleste andre er jeg også i hjemmeskole her i coronatiden. Corona har også ramt hårdt på mig. Især fordi jeg ikke kan se hele min familie. Jeg har nemlig familie i Tyskland, og det betyder så, at jeg ikke kan se dem. Og jeg savner dem rigtig meget.

Corona har også gjort, at jeg ikke kan komme i skole, og det er noget, jeg også har savnet rigtig meget. Jeg kan ikke holde ud, at jeg ikke kan se mine venner, for jeg savner dem. Og jeg savner at kunne lege i skolegården med mine venner, og jeg savner overraskende nok også mine lærere på skolen.

Men på grund af corona så har vi hjemmeskole, og jeg ved, at der er en masse børn derude, som savner at komme i skole. Og voksne som savner deres arbejde. Også selv om det er lidt dejligt med en pause fra det hele.


Der skal altså et budskab ud til alle forældre, fordi jeg føler ikke, at der bliver sat nok pris på forældre. De skal have en tak fordi, de kan passe deres børn og deres arbejde, og at de er seje og knokler så hårdt for, at det hele skal fungere.


Hjemmeskolen ved mig går okay ind til videre. Men jeg har lidt svært ved at fokusere på mit arbejde. Jeg har to søskende og en alenemor. Så min mor har lidt svært med det hele og at holde styr på tre børn på samme tid. Jeg kan forestille mig, hvor svært det er at holde styr på os alle sammen. Respekt til alle mødre og fædre derude. I er seje.

Der skal altså et budskab ud til alle forældre, fordi jeg føler ikke, at der bliver sat nok pris på forældre. De skal have en tak fordi, de kan passe deres børn og deres arbejde, og at de er seje og knokler så hårdt for, at det hele skal fungere. Jeg har været i nødpasning i skolen tre dage, fordi min mor havde brug for en pause fra os, og hun skulle også til lægen en dag.

Hjemmeskole er jo noget irriterende noget, men det er det, der skal til, hvis vi skal tilbage på sporet igen. Det siger Mette (Frederiksen.red.).

Vi har på et tidspunkt været i karantæne, fordi min største bror har haft corona. Og vi måtte derfor ikke gå ud. Og vi kunne ikke komme ud at handle, og jeg kunne heller ikke gå gode lange ture med min hund på hovedgaden, hvor der er risiko for, at folk kommer forbi. Det var meget hårdt. Nu må vi godt komme ud igen.

Jeg har ikke haft mulighed for at komme på campingtur, eller i hoppeloppeland eller på ferie. I laaaaaaaaaaang tid. Det har været rigtig kedeligt bare at sidde derhjemme og se TV og Youtube. Men det har nu også været lidt hyggeligt at ligge med min hund og kat og chille.

Jeg har faktisk fået besøg af min ven Isabella på et tidspunkt. Det har været dejligt, at der var et par legeaftaler, så jeg ikke bare var alene og kedede mig.

Vi har fået nogle pakker fra min familie i Tyskland med noget guf til os og dyrene. Der var også sprit og mundbind. Jeg er taknemmelig for at vide, at der faktisk er nogen, som tænker på mig og min familie. Og at der er nogen, som støtter os. Jeg føler virkelig, at når man får sådan nogle søde og betænksomme pakker, så føler jeg, at jeg får at vide, at jeg godt kan klare mig igennem den hårde tid.

Nu skal jeg i skole igen, og det glæder jeg mig riiiiiiiiiiigtig meget til. Jeg har ikke set de andre i min klasse andet end Isabella og dem, som var i nødpasning i skolen.

Nu håber jeg snart, at corona går væk.

Den skal have nogle smæk!

FARVEL CORONA

FARVEL MUNDBIND

FARVEL SPRIT

HEJ KLASSEKAMMERATER

HEJ LÆRER

HEJ KRAM

HEJ SKOLE

HEJ FASTELAVN

HEJ IGEN ALLE VORES VENNER!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Nu bliver Rute 15 forhåbentlig bredere

Annonce