Annonce
Videbæk

10 år som ufaglært, tre små børn, sygemelding og behandling for anoreksi var ingen stopklods: Nu er 37-årige Louise i gang med uddannelsen til SOSU-assistent

Louise Basse, Videbæk, sosu-assistent
I 10 år arbejdede Louise Basse som ufaglært, men nu er hun gang med at blive uddannet til SOSU-assistent.

Videbæk: Egentlig havde Louise Basse fra Videbæk tænkt på at blive socialrådgiver.

Men med 10 år som ufaglært medarbejder hos Arla, tre små børn, en sygemelding og et knap nok afsluttet behandlingsforløb for anoreksi i bagagen var 37-årige Louise Basse usikker på, om hun magtede at vende tilbage til et så krævende studie.

- Men skulle jeg have en uddannelse, så skulle det være nu, forklarer hun i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Godt hjulpet af en tværfaglig indsats i Jobcentret blev Louise Basse tilknyttet en mentor og fik øjnene op for SOSU-uddannelserne.

I praktik på plejehjem

En måneds praktik i hjemmeplejen og på et plejehjem samt muligheden for at begynde uddannelsen på en voksenelevaftale overbeviste Louise Basse.

Voksenlærlingeordning

Jobklare ledige kandidater skal opfylde følgende betingelser for at kunne tage en erhvervsuddannelse for voksne gennem voksenlærlingeordningen:

- Over 25 år

- Ledige ufaglærte og faglærte med forældet uddannelse (ikke brugt i fem år)

- Faglærte med over tre måneders ledighed

Som voksenlærling får man en løn, der som minimum svarer til den overenskomstmæssige løn for ufaglærte på området.

- Jeg vidste hurtigt, at det var det, jeg ville, men jeg magtede ikke alt det praktiske. Jeg havde brug for, at der var én, der havde overblikket, tog kontakt og fik arrangeret, at jeg kom i praktik og sørgede for, at jeg kom på voksenlærlingeordningen. Det betyder, at jeg får løn fra starten. Med tre børn kunne jeg ikke tage uddannelsen på en SU-løn, fortæller hun.

Efter de første ugers grundforløb på social- og sundhedsskolen i Herninger er hun nu i sin første praktik på Vorgod Plejehjem.

- Det, at få en faglig viden og kan kombinere det med at få lov at snuse til den praktiske del af faget, er meget givende. Der er muligheder i alt, og der er så mange forskellige veje, man kan gå med uddannelsen, fortæller hun.

Annonce

Indsats på tværs af faggrupper

Tina Kamp Jensen er uddannelsesambassadør i Ringkøbing-Skjern Kommunes beskæftigelsesafdeling,  og det er blandt andet hendes opgave at trække på de forskellige kompetencer, der eksisterer i afdelingen og varetage et tæt tværfagligt samarbejde med forskellige samarbejdspartnere. Alt sammen for at hjælpe ufaglærte og faglærte med forældede kompetencer til at blive opkvalificeret.

- Louises historie er bare et virkelig godt eksempel på, at det kan blive en succes, når man sætter ind med en tværfaglig indsats, siger Tina Kamp Jensen.

Det, at få en faglig viden og kan kombinere det med at få lov at snuse til den praktiske del af faget, er meget givende.

Louise Bosse, kommende SOSU-assistent

For Tina Kamp Jensen har det derfor været en rigtig god dag på kontoret, når kombinationen af voksenlærlingeordningen og en tværfaglig indsats kan hive ufaglærte som Louise Basse ud af ledighedskøen eller ressourceforløb og ind på en uddannelse.

- Voksenlærlingeordningen sikrer, at man som voksen ufaglært ledig eller faglært ledig, der ikke har brugt sine kompetencer i fem år eller har en ledighed over tre måneder, kan få en løn, der minimum svarer til mindstelønnen for ufaglærte, når man starter på en uddannelse, forklarer Tina Kamp Jensen.


Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Videbæk

Vidner og hvid varebil søges: Flugtbilist efterlod påkørt kvinde i smadret bil

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Annonce