Annonce
Rejser

Østrig: Skihotel opført med tanke på danskere

Skandinavisn design dækker over mange ting, men hotelledelsen har i hvert bedt om en indretning, der tilfredsstiller danske gæsters ønsker. Foto: Adapura Wagrain

Skiturister i Wagrain, Østrig, kan fra denne sæson overnatte på et nyt firestjernet hotel, Adapura Wagrain, og de danske gæster kan glæde sig over, at der i forbindelse med byggeriet er taget særlige hensyn til dem.

Wagrain-området er det suverænt mest populære i Alperne blandt danske skiturister, og direktøren for hotellet, Michael Poot, siger i en pressemeddelelse, at "vi er meget bevidste om, at hotellets beliggenhed appellerer særligt til de danske skigæster, som selvfølgelig er en målgruppe, vi har tænkt ind i forbindelse med opførelsen af hotellet". Han håber, at hotellet bliver danskernes foretrukne i Wagrain.

De 120 værelser er indrettet i skandinavisk design, har fire restauranter, bar og et 1000 kvadratmeter stort spa- og wellnessområde. Adapura Wagrain ligger 100 meter fra centrum og har også butikker, skiudlejning og skiskole. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Panda-diplomatiet og det sort-hvide verdensbillede

Panda-diplomati. Et ord, som har flere hundrede år bag sig, men som først blev alment kendt her i landet, da to kinesiske eksemplarer af Ailuropoda melanoleuca sidste år flyttede ind i Københavns Zoo. De sort-hvide bjørne er hverken købt eller skænket til os som gave; Danmark har bare lånt dem af Kina. Ud over en årlig leje på én million dollar er udlånet også et på andre måder værdifuldt redskab: 40 handelsaftaler blev underskrevet samtidig med aftalen om flytningen af Mao Sun og Xing Er, som de to bamser hedder. De sjældne bjørne kan desuden bruges som et sanktionsmiddel fra kinesisk hold: Ligesom en anden menneske-ambassadør, der er udsendt til et besværligt land, kan pandaerne kaldes hjem, hvis en nation ikke makker ret overfor Riget i Midten. Verdens mest nuttede form for magt, som Dagbladet Information skrev ved bjørnenes stærkt pressedækkede ankomst til København. Om Xing Er og Mao Sun skulle være på vej tilbage til de hjemlige bambusmarker, efter at Jyllands-Posten tirsdag dristede sig til at bringe en tegning af det kinesiske flag som illustration af den farlige coronavirus, der er udsprunget i Kina, er nok tvivlsomt. Men reaktionen fra deres fødeland er ganske voldsom: Kina forlanger en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten for den set med danske øjne helt uproblematiske tegning. På de såkaldt sociale medier bringer historien tydeligvis Muhammed-tegningerne frem i erindringen hos mange. Det er endda den samme avis, som nu igen bringer anstødelige tegninger, peger en del af meningsmagerne på. Må vi herfra pege på ordlyden af Grundlovens paragraf 77? Den paragraf, der slår fast, at enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Uanset panda-diplomati og handelsaftaler skal vi aldrig finde os i, at et andet land prøver at lægge pres på den frie danske presse. Et sort-hvidt verdensbillede som det kinesiske må ikke vinde indpas her hos os. Vi skal holde ytringsfrihedens kulørte fane højt - hvad enten den bærer Tibets, Danmarks eller Jyllands-Postens farver.

Annonce