Annonce
Sport

Østrig åbner Danmarks U21-gruppe med sejr over Serbien

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Østrig vandt 2-0 over Serbien i Danmarks gruppe ved U21-EM. Hannes Wolf og Sascha Horvarth scorede.

Østrig ligner en hård konkurrent for Danmarks U21-landshold ved EM i Italien.

Mandag åbnede østrigerne Danmarks gruppe ved at vinde 2-0 over Serbien i kystbyen Trieste.

Sejren kom i hus med et mål i hver halvleg. Ved begge scoringer spillede videodommersystemet VAR en rolle.

Østrigerne var særdeles velorganiserede og lurede konstant på kontraangreb, hvilket gav en del muligheder i løbet af kampen.

Otte minutter før pausen kom østrigerne i front. Hannes Wolf var hurtigst over returbolden efter Sascha Horvaths afslutning på stolpen, og Wolf prikkede bolden i mål blot for at konstatere, at linjevogteren hævede flaget for offside.

VAR-billederne viste dog, at linjedommeren tog fejl, og målet blev godkendt.

Østrigerne havde flere gode muligheder til at øge føringen, men serberne rørte også på sig og kunne have udlignet.

Fem minutter inde i anden halvleg headede den kommende Real Madrid-angriber Luka Jovic bolden på overliggeren. Generelt havde han dog svært ved at vise, hvilke evner Real Madrid har betalt cirka 450 millioner kroner for.

Anden halvlegs største chance tilfaldt også Serbien, men Nemanja Radonjic viste rystende uskarphed. Han skulle blot styre et fremragende indlæg fra Andrija Zivkovic i mål, men Radonjic missede på mystisk vis den store chance efter 72 minutter.

Vilkårene for Serbien blev værre kort efter. Vukasin Jovanovic lavede en hård tackling på målscorer Wolf og stoppede samtidig en oplagt målchance. Dommeren så seancen igennem på video og takserede hændelsen til et rødt kort.

Sascha Horvath tog sig af frisparket, og med et hårdt og fladt spark fordoblede han østrigernes føring.

Sejrens størrelse kunne være vokset, men østrigerne klager næppe over at have givet sig selv et godt udgangspunkt i gruppe B, der også tæller Danmark og Tyskland.

Gruppens bedste hold går videre til semifinalerne, mens den bedste toer på tværs af turneringens tre grupper også går videre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce