Sport

Østrig åbner Danmarks U21-gruppe med sejr over Serbien

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Østrig vandt 2-0 over Serbien i Danmarks gruppe ved U21-EM. Hannes Wolf og Sascha Horvarth scorede.

Østrig ligner en hård konkurrent for Danmarks U21-landshold ved EM i Italien.

Mandag åbnede østrigerne Danmarks gruppe ved at vinde 2-0 over Serbien i kystbyen Trieste.

Sejren kom i hus med et mål i hver halvleg. Ved begge scoringer spillede videodommersystemet VAR en rolle.

Østrigerne var særdeles velorganiserede og lurede konstant på kontraangreb, hvilket gav en del muligheder i løbet af kampen.

Otte minutter før pausen kom østrigerne i front. Hannes Wolf var hurtigst over returbolden efter Sascha Horvaths afslutning på stolpen, og Wolf prikkede bolden i mål blot for at konstatere, at linjevogteren hævede flaget for offside.

VAR-billederne viste dog, at linjedommeren tog fejl, og målet blev godkendt.

Østrigerne havde flere gode muligheder til at øge føringen, men serberne rørte også på sig og kunne have udlignet.

Fem minutter inde i anden halvleg headede den kommende Real Madrid-angriber Luka Jovic bolden på overliggeren. Generelt havde han dog svært ved at vise, hvilke evner Real Madrid har betalt cirka 450 millioner kroner for.

Anden halvlegs største chance tilfaldt også Serbien, men Nemanja Radonjic viste rystende uskarphed. Han skulle blot styre et fremragende indlæg fra Andrija Zivkovic i mål, men Radonjic missede på mystisk vis den store chance efter 72 minutter.

Vilkårene for Serbien blev værre kort efter. Vukasin Jovanovic lavede en hård tackling på målscorer Wolf og stoppede samtidig en oplagt målchance. Dommeren så seancen igennem på video og takserede hændelsen til et rødt kort.

Sascha Horvath tog sig af frisparket, og med et hårdt og fladt spark fordoblede han østrigernes føring.

Sejrens størrelse kunne være vokset, men østrigerne klager næppe over at have givet sig selv et godt udgangspunkt i gruppe B, der også tæller Danmark og Tyskland.

Gruppens bedste hold går videre til semifinalerne, mens den bedste toer på tværs af turneringens tre grupper også går videre.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce