Annonce
Videbæk

Østre Landsret slår fast: Christian skal blive i fængsel i 10 år

Der er i Østre Landsret faldet dom i en af landets største narkosager. Genrefoto: Palle Herløv

To mænd og en kvinde har til sammen fået mere end 25 år bag tremmer.

Ringkøbing-Skjern: Østre Landsret har for kort tid siden stadfæstet byretsdommene i en af Damarks største amfetaminsager.

Det betyder, at 27-årige Per Nielsen fra No er dømt til 15 års fængsel, mens hans kammerat, 32-årige Christian Nørgaard Pedersen fra Troldhede, fik 10 år. Derudover er Belma Mackovic fra Ringkøbing idømt halvandet års ubetinget fængsel.

Sagen, der hos politiet gik under navnet "Pink Pasta", tog sin begyndelse 5. oktober 2016, hvor politiet fik et tip om, at Per Nielsen havde gang i en større narkohandel på Sjælland.

Dagen efter blev Per Nielsen og en 23-årig kammerat anholdt med 100 kilo amfetamin på Bilkas parkeringsplads i Slagelse. Samme dag blev Per Nielsens forældres garage på Sønderupvej ved Fiskbæk ransaget. Her fandt politiet spor efter den lyserøde amfetamin, som Per Nielsen blev anholdt med. Det var ligeledes i garagen, at politiet fandt DNA-spor efter Christian Nørgaard Pedersen.

I alt syv mænd og en kvinde blev tiltalt i sagen og kom for retten i Næstved i efteråret 2017. Tre af de syv tiltalte kom fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Dagbladet følger op på dommen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce