Annonce
Ringkøbing-Skjern

Østergaard og Krarup skruer bissen på: Træk nedlæggelse af X-busrute tilbage

Borgmestrene Hans Østergaard (V) Ringkøbing-Skjern og Lars Krarup (V) Herning: Fotos: Henning Bagger/Scanpix Ritzau
Midttrafiks plan om at nedlægge X-bussen mellem Ringkøbing og Aarhus får hård kritik af borgmestrene Hans Østergaard (V) og Lars Krarup (V), der kalder det salamimetode.

Ringkøbing-Skjern: Det vil ikke bare være en væsentlig forringelse af den kollektive transport, hvis Midttrafik gør alvor af at nedlægge X-busrute 952. Det vil også reelt gøre det umuligt at tage bussen i stedet for bilen.


Vi vil derfor kraftigt appellere til, at forslaget om at nedlægge X-busruten trækkes tilbage.

Hans Østergaard (V) og Lars Krarup (V), borgmestre i Ringkøbing-Skjern og Herning


Det mener Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V) og hans kollega Lars Krarup (V) fra Herning, som i et brev til Midttrafiks bestyrelse og regionsrådsformand Anders Kühnau (S) opfordrer til at droppe at nedlægge busruten.

"Den kollektive trafik i Ringkøbing-Skjern Kommune, og til dels i Herning Kommune, har længe været underlagt salamimetoden, hvor borgernes mulighed for at komme fra A til B gradvist er blevet forringet. Nu lægges der så op til at skære igen", skriver borgmestrene.

Annonce

Langsom og besværlig

De understreger, at nedlæggelsen sender et uheldigt signal: Nemlig at offentlig transport til og fra Vestjylland er besværligt, tidskrævende og reelt umuligt.

"Vi vil derfor kraftigt appellere til, at forslaget om at nedlægge X-busruten trækkes tilbage", skriver de i brevet.

Annonce

Hvad med Gødstrup

Borgmestrene er ikke tilfredse med Midttrafiks forslag om at erstatte den direkte X-bus med flere afgange på den eksisterende busrute 15 mellem Ringkøbing og Herning og rute 124 mellem Herning og Aarhus, fordi det både giver mere bøvl og længere rejsetid for passagererne.

Derfor opfordrer de til at opretholde den hurtige X-busrute og lade rute 15 tage sig af at betjene transporten til og fra det kommende supersygehus i Gødstrup

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Bombe i minksagen: En af landets største minkavlere indsendte prøver fra smittefrie dyr - Danske Minkavlere tager skarpt afstand fra metoden

Navne

Ny i Landbobanken

Annonce