Annonce
Vestjylland

Østerby om massetest: Bliv testet og lad os få brudt smittekæderne

Foto: Morten Stricker
- Vi har et højt smittetal, og derfor er vi også selv interesseret i, at så mange som muligt bliver testet, så vi kan få brudt smittekæderne, siger H.C. Østerby (S).

Holstebro:  Når nu regeringen har valgt fra mandag at lægge særlige corona-restriktioner ned over Holstebro og Ringkøbing-Skjern i forbindelse med det høje smittetal, så glæder borgmester i Holstebro H. C. Østerby (S) sig over, at det trods alt bliver forholdsvis milde restrektioner:

- Vi har et højt smittetal, og derfor er vi også selv interesseret i, at så mange som muligt bliver testet, så vi kan få brudt smittekæderne, siger han.

Først og fremmest vil der blive sat gang i et stort test-program, så stort set alle borgere kan blive testet.

Annonce

Der ud over vil restriktionerne primært ramme udlændinge, der arbejder i kommunen, og personer der er ansat på en minkfarm eller har tilknytning til minkbranchen. Ganske som borgerne opfordres til at nedbringe antallet af sociale kontakter.

Hvor lang tid de kommende restriktioner vil gælde, ved han ikke:

- Men vi kunne se, at det gik forholdsvist hurtigt i Nordjylland med at få folk testet. Så jeg kan kun opfordre til, at man får bestilt en tid til test. I løbet af næste uge vil testkapaciteten blive markant forøget, siger Østerby.

Statens Serum Institut oplyste torsdag, at minksmitten forventes at stige. I uge 44 og 45 udgjorde minkvarianterne henholdsvis 12 procent og ni procent af de positive coronatest i Region Midtjylland.

Og det er netop minkmutationerne, der bekymrer sundhedsmyndighederne. Borgmestrene fik ingen lokale tal for udbredelsen af mink-mutationerne, da de fredag blev informeret om strategien.

- Jeg forventer da, at vi bliver klogere på antallet af minkvarianter og udbredelsen af dem i de kommende uger. Jeg spurgte, om vi skulle lave andre lokale tiltag, for at begrænse smitten. Men svaret var, at myndighederne mente, at de kommende tiltag er nok. Det er proportionalt, og det holder vi os så til. Og dybest set, er jeg bare interesseret i, at vi får smittetallet ned - uanset om det er den ene eller anden form for corona, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce