Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Annette Ørskov er en af de tre nye distriktsledere. Arkivfoto
Blot tre døgn efter at udvalgsformand Trine Ørskov i byrådet kæmpede for, at der skulle ansættes tre nye distriktsledere på specialområdet, fik hendes mor den ene af stillingerne. Ansættelsesudvalget blev ikke orienteret, men fagchef bedyrer, at ansættelsen er kørt helt efter bogen.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Tirsdag eftermiddag trak debatten noget langt ud i byrådssalen, da sværdslagene blev slået om de nye veje på det specialiserede område.

Uenigheden stod om ansættelsen af tre distriktsledere til at varetage den nye struktur. En løsning, der har været meget omdiskuteret, og som Bjarne Svendsen (V) ville have sendt tilbage til børne- og familieudvalget, som han er næstformand i, men udvalgsformand Trine Ørskov (S) kaldte Bjarne Svendsens træk for respektløst, og det endte med, at byrådet stemte for, at der skal være tre distriktsledere.

Nu viser det sig, at Trine Ørskovs mor, Anette Ørskov, der hidtil har været afdelingsleder i Dagtilbud og Undervisning, er blevet ansat i den ene af stillingerne - vel at mærke inden den var blevet slået op.

Det blev skolelederne i Ringkøbing-Skjern Kommune orienteret om fredag.

Samtidig blev de to andre stillinger slået op, og af stillingsopslaget fremgår det, at den ene af de i alt tre stillinger er blevet besat.

De to stillinger har ansøgningsfrist 11. marts ved midnat. For begge stillinger er der tiltrædelse 1. maj, og hver af de nye distriktsledere kan hæve en årsløn på 725.000 kroner, eksklusiv pension.

Annonce

Anede intet

Forud for stillingsopslagene blev der nedsat et ansættelsesudvalg, hvor blandt andre Kirsten Busk, formand for Danmarks Lærerforening Fjordkredsen, fik en plads.

Hun oplyser til Dagbladet, at udvalget mødtes 7. februar for at udarbejde tre stillingsopslag, og det var med forundring, at hun fredag så, at der kun var slået to stillinger op og tilmed kunne læse, at den ene - altså den tredje stilling - allerede var besat.

- Jeg kan kun med undren konstatere, at vi er gået fra tre stillinger til to. I ansættelsesudvalget blev vi ikke orienteret om, at den ene af de tre stillinger var blevet besat, og jeg måtte selv bede fagchefen om information, fortæller Kirsten Busk.

Med i ansættelsesudvalget var også Torben Friis Svendsen, leder af Holmsland Skole og formand for skolelederne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Han er meget fåmælt om sagen.

- Jeg har ingen kommentarer til det, siger Torben Friis Svendsen.

Annonce

Helt efter bogen

Det er fagchef Flemming Nielsen, der har ansat Annette Ørskov i den nye stilling, og uanset familierelationer i sagen kan han stå helt inde for ansættelsen.

- Som embedsmand kan jeg stå inde for, at den er kørt helt efter bogen, fastslår Flemming Nielsen.

Han understreger samtidig, at der er tale om en personsag, og derfor kan han ikke kommentere specifikt på den pågældende sag.

Men det forholder sig sådan, at Annette Ørskovs nuværende stilling ville blive nedlagt i forbindelse med netop etableringen af nye veje på det specialiserede område, og at stillingen derfor skulle indgå i finansieringen af de tre nye distriktslederstillinger. Det betyder at kommunen er forpligtet til at afbøde konsekvenserne af en stillings nedlæggelse og ansætte den pågældende person i en lignende stilling. Derfor skulle stillingen ikke slås op.

Flemming Nielsen oplyser at det var internt og almen kendt, at hvis politikerne sagde ja til oplægget, skulle Annette Ørskovs nuværende stilling nedlægges og erstattes af tre distriktsleder-stillinger. Dog kunne han på forhånd ikke vide, om Annette Ørskov ville sige ja eller nej til stillingen, hvilket gjorde, at han ikke på forhånd kunne orientere udvalget.

Det rejser så spørgsmålet, om ikke det havde været en overkommelig opgave at orientere ansættelsesudvalget om, at en af stillingerne var blevet besat uden nødvendigvis at nævne navne.

- Det her handler om to timer. Det stod på min to-do-liste, at jeg skulle orientere ansættelsesudvalget. Men jeg prioriterede at sende information ud til skolelederne, men så kom vedkommende mig i forkøbet. Det går meget hurtigt. Set i bagklogskabens lys skulle jeg nok have orienteret udvalget lidt tidligere, men når der er tale om personsager, så er det også en svær balancegang, svarer Flemming Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce