x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Annette Ørskov er en af de tre nye distriktsledere. Arkivfoto
Blot tre døgn efter at udvalgsformand Trine Ørskov i byrådet kæmpede for, at der skulle ansættes tre nye distriktsledere på specialområdet, fik hendes mor den ene af stillingerne. Ansættelsesudvalget blev ikke orienteret, men fagchef bedyrer, at ansættelsen er kørt helt efter bogen.

RINGKØBING-SKJERN: Tirsdag eftermiddag trak debatten noget langt ud i byrådssalen, da sværdslagene blev slået om de nye veje på det specialiserede område.

Uenigheden stod om ansættelsen af tre distriktsledere til at varetage den nye struktur. En løsning, der har været meget omdiskuteret, og som Bjarne Svendsen (V) ville have sendt tilbage til børne- og familieudvalget, som han er næstformand i, men udvalgsformand Trine Ørskov (S) kaldte Bjarne Svendsens træk for respektløst, og det endte med, at byrådet stemte for, at der skal være tre distriktsledere.

Nu viser det sig, at Trine Ørskovs mor, Anette Ørskov, der hidtil har været afdelingsleder i Dagtilbud og Undervisning, er blevet ansat i den ene af stillingerne - vel at mærke inden den var blevet slået op.

Det blev skolelederne i Ringkøbing-Skjern Kommune orienteret om fredag.

Samtidig blev de to andre stillinger slået op, og af stillingsopslaget fremgår det, at den ene af de i alt tre stillinger er blevet besat.

De to stillinger har ansøgningsfrist 11. marts ved midnat. For begge stillinger er der tiltrædelse 1. maj, og hver af de nye distriktsledere kan hæve en årsløn på 725.000 kroner, eksklusiv pension.

Annonce

Anede intet

Forud for stillingsopslagene blev der nedsat et ansættelsesudvalg, hvor blandt andre Kirsten Busk, formand for Danmarks Lærerforening Fjordkredsen, fik en plads.

Hun oplyser til Dagbladet, at udvalget mødtes 7. februar for at udarbejde tre stillingsopslag, og det var med forundring, at hun fredag så, at der kun var slået to stillinger op og tilmed kunne læse, at den ene - altså den tredje stilling - allerede var besat.

- Jeg kan kun med undren konstatere, at vi er gået fra tre stillinger til to. I ansættelsesudvalget blev vi ikke orienteret om, at den ene af de tre stillinger var blevet besat, og jeg måtte selv bede fagchefen om information, fortæller Kirsten Busk.

Med i ansættelsesudvalget var også Torben Friis Svendsen, leder af Holmsland Skole og formand for skolelederne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Han er meget fåmælt om sagen.

- Jeg har ingen kommentarer til det, siger Torben Friis Svendsen.

Helt efter bogen

Det er fagchef Flemming Nielsen, der har ansat Annette Ørskov i den nye stilling, og uanset familierelationer i sagen kan han stå helt inde for ansættelsen.

- Som embedsmand kan jeg stå inde for, at den er kørt helt efter bogen, fastslår Flemming Nielsen.

Han understreger samtidig, at der er tale om en personsag, og derfor kan han ikke kommentere specifikt på den pågældende sag.

Men det forholder sig sådan, at Annette Ørskovs nuværende stilling ville blive nedlagt i forbindelse med netop etableringen af nye veje på det specialiserede område, og at stillingen derfor skulle indgå i finansieringen af de tre nye distriktslederstillinger. Det betyder at kommunen er forpligtet til at afbøde konsekvenserne af en stillings nedlæggelse og ansætte den pågældende person i en lignende stilling. Derfor skulle stillingen ikke slås op.

Flemming Nielsen oplyser at det var internt og almen kendt, at hvis politikerne sagde ja til oplægget, skulle Annette Ørskovs nuværende stilling nedlægges og erstattes af tre distriktsleder-stillinger. Dog kunne han på forhånd ikke vide, om Annette Ørskov ville sige ja eller nej til stillingen, hvilket gjorde, at han ikke på forhånd kunne orientere udvalget.

Det rejser så spørgsmålet, om ikke det havde været en overkommelig opgave at orientere ansættelsesudvalget om, at en af stillingerne var blevet besat uden nødvendigvis at nævne navne.

- Det her handler om to timer. Det stod på min to-do-liste, at jeg skulle orientere ansættelsesudvalget. Men jeg prioriterede at sende information ud til skolelederne, men så kom vedkommende mig i forkøbet. Det går meget hurtigt. Set i bagklogskabens lys skulle jeg nok have orienteret udvalget lidt tidligere, men når der er tale om personsager, så er det også en svær balancegang, svarer Flemming Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce