Annonce
Skjern

Ørskov om langtrukkent skoleprojekt: - Jeg er ikke bange for upopulære beslutninger

- Jeg er ikke bange for at træffe en upopulær beslutning, men det vigtigste for mig er, at det bliver en ordentlig beslutning, fastslår Trine Ørskov. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Udvalgsformanden forstår skolebestyrelsernes undren men forklarer, at skolestrukturen i Skjern ikke er lige til højrebenet.

SKJERN: Når skolestrukturudvalget er færdig med sit arbejde, kommer der en anbefaling med om skolestrukturen i Skjern også.

Det lover udvalgsformand Trine Ørskov (S), og hun udtrykker desuden forståelse for, at man på både Amagerskolen og Kirkeskolen synes, at det har varet lang tid. Indtil videre har det varet tre år, uden at man er kommet til en konklusion, og det drejer sig endda bare om to skoler indenfor bygrænsen. Til sammenligning skal der bruges et års tid på at regne på hele kommunens skolestruktur. Forklaringen er den, at det er et stort projekt.

- Det ligger ikke lige til højrebenet. For eksempel: Giver det mening at der er to overbygningsskoler i Skjern? Det er sådanne ting, og det kræver lidt mere i den forbindelse, siger Trine Ørskov og forklarer, at der ikke lige umiddelbart står en skole klar til at blive fælles overbygningsskole i Skjern.

Annonce


Det ligger ikke lige til højrebenet. For eksempel: Giver det mening at der er to overbygningsskoler i Skjern? Det er sådanne ting, og det kræver lidt mere i den forbindelse,

Trine Ørskov (S), formand for børne- og familieudvalget


Årsagen til, at det separate projekt i Skjern kom ind under skolestrukturudvalget, var, at det ikke var hensigtsmæssigt at køre to projekter hver for sig, som er afhængige af hinanden.

En ordentlig beslutning

Trine Ørskov afviser samtidig, at politikerne skulle være bange for at træffe en endelig beslutning, som kan være upopulær, og at det derfor bliver trukket i langdrag. Hun erkender, at det er en svær beslutning, men:

- Jeg er ikke bange for at træffe en upopulær beslutning, men det vigtigste for mig er, at det bliver en ordentlig beslutning, fastslår Trine Ørskov.

Logo dbrs skolestrukturudvalget

Der blev i 2017 sat penge af til forundersøgelsen, og der blev købt en rapport fra rådgivningsfirmaet Niras, der overraskende kunne fortælle, at Amagerskolen havde nogle unikke, arkitektoniske kvaliteter i sin indretning. Den blev præsenteret for to år siden.

Kan man overhovedet bruge materiale og data, der begynder at blive ældre?

- Rapporten er ikke forældet, og den er et godt redskab for skolestrukturudvalget. Elevtallet udvikler sig hele tiden. Sådan er det jo, siger Trine Ørskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce