Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ørskov dropper byrådet: Shitstorm efter habilitetssag er uden betydning

Trine Ørskov (S) har efter længere tids overvejelse besluttet, at hun ikke genopstiller til næste års kommunalvalg. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Børne- og familieudvalgsformand Trine Ørskov (V) kommer ikke på stemmesedlen til kommunalvalget næste år. Hun har netop besluttet at forlade politik.
Annonce

Skjern: Selv kalder hun det en "mega-svær" beslutning.

Men efter længere tids overvejelse har formand for børne- og familieudvalget Trine Ørskov (S) valgt ikke at genopstille til næste kommunalvalg.

- Det er ikke lysten, jeg mangler. Jeg er glad for politik, men jeg har en karriere ved siden af og har det seneste år arbejdet på at få en virksomhed op at køre. Under nedlukningen i foråret mærkede jeg, hvordan hverdagen kan være, når jeg ikke kører i højeste gear hele tiden, og det satte nogle tanker i gang om, hvordan jeg vil prioritere min tid, lyder begrundelsen fra socialdemokraten.

Trine Ørskov er medejer af virksomheden Gro & Co, der laver digital markedsføring og strategi for virksomheder.

Annonce

Fortrød politikstop

Det er ikke første gang, at Trine Ørskov beslutter sig for at forlade politik. I januar 2017 meddelte hun overraskende, at hun ikke ville forsøge at blive genvalgt. Den gang fortrød hun kort før valget og stillede op med en placering nederst på den socialdemokratiske liste. Trods bundplaceringen fik hun 634 personlige stemmer og blev den næsthøjestscorende socialdemokrat efter spidskandidat Søren Elbæk.


Habilitetssagen spiller ikke ind i min beslutning om at stoppe. Det handler for mig om prioritering. Jeg er kommet til den erkendelse, at der ikke er plads i min hverdag til at være politiker på den måde, jeg gerne vil være det og samtidig drive virksomhed.

Trine Ørskov (S), formand for børne- og familieudvalget.


Partiet kvitterede for det gode valg ved at gøre hende til børne- og familieudvalgsformand - en post, der har krævet masser af arbejde. Senest med skolestrukturudvalgets arbejde mod at finde en model for den fremtidige skolestruktur i Ringkøbing-Skjern.

Annonce

Var inhabil

Trine Ørskov har i denne byrådsperiode også oplevet en vaskeægte shitstorm. Da hun først på året talte varmt for vedtagelsen af en gennemgribende omorganisering af det specialiserede område med navnet "Nye veje",  viste det sig efterfølgende, at ændringerne betød en forfremmelse til hendes kommunalt ansatte mor. Det fik kritikken til at vælte ned over hende.

Det hjalp ikke, at Trine Ørskov forklarede, at hun ikke anede, at hendes mor havde fået tilbudt en af tre nyoprettede stillinger. En rapport fra Kommunernes Landsforening fastslog efterfølgende, at Trine Ørskov var inhabil i hele den politiske behandling af sagen. Et faktum hverken hun eller den kommunale forvaltning havde overvejet. Sagen måtte efterfølgende gå om.

Hvad betyder habilitetssagen for din beslutning om at stoppe i politik?

- Habilitetssagen spiller ikke ind i min beslutning om at stoppe. Det handler for mig om prioritering. Jeg er kommet til den erkendelse, at der ikke er plads i min hverdag til at være politiker på den måde, jeg gerne vil være det og samtidig drive virksomhed. Politik har aldrig været en levevej for mig, og jeg har nu efter mange overvejelser besluttet at investere mere tid i min virksomhed, siger hun.

Annonce

Leder efter afløsere

Når byrådsperioden slutter  ved udgangen af 2021, satser Trine Ørskov også på at få mere tid til at læse skønlitteratur og se flere af sine børns fodboldkampe.

Byrådsgruppen og partiforeningen er orienteret om Trine Ørskovs stop i politik. Organisationen er i fuld gang med at finde nye kandidater til næste kommunalvalg - blandt andet gennem avisannoncer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce