Annonce
Fodbold

Ølstrup slog Videbæk let med 4-0 på to mål af Daniel Mogensen

Daniel Mogensen i midten var på plads foran mål til at udnytte to løse chancer i slutfasen, og det gav to scoringer til Ølstrups topscorer, der nu er oppe på ti mål i sæsonen. Foto: Jørgen Kirk
Ølstrup G&U vandt helt som forventet lokalopgøret hjemme mod bundholdet Videbæk IF. Sejren på 4-0 med to scoringer af Daniel Mogensen gider Ølstrup håb om at snuppe andenpladsen i serie 2.

Ølstrup: Ølstrup G&U spillede sig tilbage i kampen om andenpladsen i serie 2, da de helt som ventet vandt lokalopgøret hjemme over bundholdet Videbæk IF. 4-0 endte det efter 1-0 ved pausen.

- Vi skulle have haft mere ud af første halvleg. Der var et par tilbud, og vi dummede os ved målet til 1-0. I anden halvleg løb vi bare tør for kræfter, sagde Videbæks træner Ruben Nielsen.

Og han havde ganske ret. Første halvleg var lige,

Ølstrup fik den første chance efter fire minutter. Paw Bjørnkjær fik afsluttet efter fladt hjørnespark, men tæt under mål til Tommy Jensen blokeret. I den anden ende havde Dennis Rabjerg et godt langskud tæt forbi mål.

Lidt senere slog Videbæk kontra. Dennis Rabjerg fandt Tobias Kynde i feltet, men Tobias Kynde mistede bolden alt for let. Det startede et kontraløb til Ølstrup. Ude på højre fløj vandt Kristian Drest alt for let en duel med Videbæks Daniel Kynde, der havde mulighed for at sparke bolden væk. Men det fik han aldrig gjort, og så kunne Kristian Drest sparke fladt ind bed fjerneste stolpe til 1-0.

Senere havde Kristian Drest et nyt forsøg fra højre side, hvor målmand Frederik Markussen reddede flot. Danni Berthelsen skød over på en løs chance i den anden ende.

Efter pausen var der ikke meget i Videbæk, og Ølstrup kom frem til flere chancer.

Den største fik Kristian Drest. I gennemspillet angreb fik han totalt frit skud nærmest mod tomt mål, men fra nært hold blev bolden skovlet over mål. Føj for en afbrænder.

Der gik ikke lang tid, inden Drest revancherede sig en smule. Han sendte en god stikning frem til Paw Bjørnkjær, der i en friløber sikkert scorede til 2-0.

I slutfasen kom Daniel Mogensen på måltavlen et par gange. Først trampede han en ripost i mål efter langskud fra Paw Bjørnkjær, og minuttet efter blev en løs bold midt i feltet banket højt i mål. 4-0 til Ølstrup.

- Første halvleg var uskøn. Vi manglede tempo. I anden halvleg fik vi fint styr på tingene. Nu bliver det en meget afgørende kamp om andenpladsen på lørdag, når vi skal spille ude mod Skjern GF. Taber vi den kamp, er vi nok helt væk fra toppen, sagde Ølstrups træner Carsten Holm ganske godt tilfreds.

Serie 2 pulje 21

Ølstrup G&U-Videbæk IF 4-0

Mål: 20. minut: 1-0 ved Kristian Drest. 55. minut: 2-0 ved Paw Bjørnkjær. 80. minut: 3-0 ved Daniel Mogensen. 81. minut: 4-0 ved Daniel Mogensen. En advarsel til Ølstrups Jeppe Christensen efter 67 minutter og advarsler til Videbæks Mikkel Nørlund efter 22 og Daniel Kynde efter 75 minutter. Ølstrup skiftede Nicklas Jul ind for Thomas Sand Christensen i starten af anden halvleg, og senere kom Thomas Sand Christensen på banen igen. Videbæk skiftede en skadet Poul Erik Andersen ud med Mikkel Nørlund efter tre minutter, og i anden halvleg fik de unge Nikolaj Poulsen og Mathias Nymark debut med indskiftninger for Lasse Gade og Tobias Kynde.

Annonce
Paw Bjørnkjær scorede et fint mål til 2-0 på en friløber. Foto: Jørgen Kirk
Kristian Drest jubler over sin flotte scoring til 1-0. Men føj for en afbrænder han så havde med stort set tomt mål i anden halvleg. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce