Annonce
Fodbold

Ølstrup kunne være tilfredse med uafgjort mod Skjern

Skjern GFs træner John Pagaard gav ordrer i pausen. På det tidspunkt havde Skjern styret næsten alt, men de fik kun uafgjort mod Ølstrup. Foto: John Thomsen
Med kun to afslutninger inden for målrammen fik Ølstrup G&U det optimale ud af topkampen mod Skjern GF, der spillede det bedste fodbold, men de fik for lidt ud af det.

Ølstrup: To afslutninger inden for målrammen i løbet af 90 minutter. Det var alt, hvad Ølstrup G&U havde i lørdagens hjemmekamp i serie 2 mod Skjern GF.

Men det var nok til point. Kampen endte 1-1, og det kan Ølstrup være ganske godt tilfreds med.

- Det er jeg også. Og det var vi også før kampen. Vi mangler tre-fire mand fra den normale startopstilling, og vi havde blandt andet to mand med på bænken, der slet ikke har spillet i efteråret. Vi var pressede på ressourcer, og da vi samtidig vidste, vi skulle møde et godt hold, så kunne vi sagtens leve med uafgjort, sagde Ølstrups træner Carsten Holm da også efter kampen.

I den første halve times tid var Skjern totalt dominerende. Ølstrup havde stort set ikke bolden, og når de havde den, kom den kun en sjælden gang bare ned midt på Skjerns banehalvdel.

Skjern havde et par skudforsøg, inden Martin Pagaard fik fyret godt af fra kanten af feltet. Den nappede Ølstrups målmand Martin Bigum Nørgaard. Bigum stod en fin kamp med sikre indgreb.

Men han var chanceløs efter 22 minutters spil. Skjern spillede sig totalt igennem. Jacob Ørbæk Juel-Nielsen stak bolden frem til Michael Dawt Bik, der trillede bolden fladt ind ved fjerneste stolpe til 1-0.

Kort efter stoppede dommeren kampen, for at spillerne kunne få en tår vand.

- Med den smule Ølstrup har løbet, så behøver de ikke vand, konstaterede en tilskuer tørt.

Skjern havde fat frem til den halve time, hvor Lasse Harring fik en advarsel. Det gav Ølstrup lidt ro. De fik ikke skabt noget i overtal, og det gjorde de heller ikke efter, Martin Pagaard fik en advarsel 11 minutter senere.

Det var faktisk Skjern, der havde en afslutning. Fra spids vinkel måtte Kian Brasen se Martin Bigum Nørgaard redde.

Skjern var til gengæld ikke farlige for alvor efter pausen. Den sidste skarphed manglede i de afgørende driblinger, afleveringer eller afslutninger fra distancen.

Ølstrup fik heller ikke chancer, da de for tredje gang kom i overtal efter en advarsel til Jonas Fowle. Senere fik Ølstrups Michael Marhauer Jørgensen en advarsel af en dommer, som fik meget kritik, for ingen kunne finde linje i fløjteriet.

Ølstrup blev først farlige, da Skjern fejlede defensivt efter 66 minutters spil. Frederik Tønder mistede meget skidt bolden på venstre back til Thomas Høgsberg, der gik direkte i feltet. Lige som han forsøgte at spille bolden ind mod midten, blev han fældet til klart straffespark af Michael Dawt Bik. Fra pletten udlignede Paw Bjørnkjær. Ikke sikkert - målmand Martin Rasmussen havde hånd på bolden.

Resten af kampen blev en gang sparkeri, og alt lignede 1-1.

Men der kom en sidste chance til Ølstrup i overtiden. Steven Tange Bruun fik en advarsel for en tackling lidt uden for feltet. Paw Bjørnkjær hamrede direkte, men Martin Rasmussen fik blokeret.

- I de første 30 minutter fik vi ikke et ben til jorden. Vi havde aftalt at spille henholdende, men vi blev så defensive, at Skjern fik alt for meget tid og plads til at føre bolden frem på kanterne. Da vi kom i overtal, fik vi justeret, og efter det havde Skjern ikke så meget at komme med af chancer. I anden halvleg var vi bedre med. Indstillingen var god, så jeg er glad for, vi fik det ene point. Så er vi i det mindste stadig ubesejrede, sagde Carsten Holm.

Det samme er Skjern GF.

- Jeg er nu lidt skuffet. Vi dominerede kampen i lang tid, men vi var ikke helt skarpe nok på den sidste tredjedel af banen, så vi fik den aldrig lukket i en fysisk hård fight, sagde Skjerns træner John Pagaard.

Serie 2 pulje 21

Ølstrup G&U-Skjern GF 1-1

Mål: 22. minut: 0-1 ved Michael Dawt Bik. 66. minut: 1-1 ved Paw Bjørnkjær på straffespark. Advarsel til Ølstrups Michael Marhauer Jørgensen efter 55 minutter og til Skjerns Lasse Harring efter 31 minutter, Martin Pagaard efter 42 minutter, Jonas Fowle efter 50 minutter og Steven Tange Bruun efter 91 minutter. Ølstrup skiftede Kasper T. Jensen ind efter 35 minutter for Per Bak, der kom på banen igen i slutfasen, efter 77 minutter kom Søren Mikkelsen på banen for Thomas Høgsberg. Skjern skiftede Erik Rønne Kristensen ud med Steven Tange Bruun efter 31 minutter, efter 34 minutter kom Kian Brasen på banen for Kasper Chopart, og efter 52 minutter kom Kristian Knak på banen for Lasse Harring.

Annonce
Skjern GFs Kasper Chopart og Ølstrup G&Us træner Carsten Holm fik en snak efter kampen, hvor de var enige om at være utoilfredse med kampens dommer. Foto: John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De små snublesten - og det brændende spørgsmål til dig, der skændede gravstenene

Når du læser disse linjer, er jeg på vej mod Berlin. Engang Hitlers heilende nazi-inferno af en by. Senere en delt by, hvor murens iskolde zigzag-ar adskilte familier og venner. I dag en hjertelig og åben by, som - parallelt med alt det sprudlende og sjove - hele tiden minder verden om fortidens grusomheder. Berlin er byen, hvor mange tusinde Stolpersteine, snuble-sten, sætter små messing-mindesmærker i fortovene. Hver eneste sten er et minde over ét af de myrdede ofre for nazisterne. Messingstenene ligger foran de huse, hvor ofrene boede. På dem står der meget lidt og forfærdeligt meget: Et navn. En fødselsdato. En deportationsdato. Stedet for mordet: Auschwitz, Neuengamme, Sachsenhausen eller hvad dødsfabrikkerne ellers hed. Også på andre måder minder Berlin og Tyskland hele tiden sig selv og os andre om det, der aldrig må glemmes og aldrig må gentages. Som i den 19.000 kvadratmeter store 'skov' af betonsøjler, der er rejst tæt ved Brandenburger Tor til minde om de myrdede jøder. Som på Gleis 17 på S-bahnstation Grünewald - perronen, hvorfra nazisterne deporterede deres ofre direkte til udryddelseslejrene. Som i det jødiske museum, hvor arkitektur og udstilling i forening gør den besøgende svimmel og kvalm. Som gennem sporene efter Berlinmuren; spor, som man igen kun ser, hvis man kigger ned på fortovet netop der, hvor zigzag-arret er markeret. Over gadeplan er Øst- og Vestberlin i dag mange steder svære at skelne fra hinanden. Det samme er vi mennesker, når vi kigger ordentligt på hinanden. Er du jøde, asatroende eller grundtvigianer? Buddhist? Missionsk? Muslim? Katolik? Ateist? Hvad du end tror eller ikke tror på; uanset din hudfarve og din herkomst - så er du et menneske. Du skal behandles som ét, ligesom du skal behandle andre som netop det, de er: Mennesker. Tysklands mange 'Denkmahls' holder erindringens sår åbne for de, der tør røre ved dem. Når jeg om lidt går rundt i Berlin, vil jeg som altid kigge ned mod snublestenene i respekt for dem, der blev myrdet. Når jeg ser op igen, ville jeg gerne - ansigt til ansigt - møde ét af de mennesker, der valgte at markere Krystalnatten ved at skænde jødiske gravsten med maling og klistre nazistiske jødestjerner på postkasser. Dybest set har jeg bare ét spørgsmål: Hvorfor?

Annonce