Annonce
Sport

Ølstrup G&U og Spjald IF kommer til at kæmpe om oprykning i serie 2 - det er i hvert fald planen

Kasper Lauridsen er noget overraskende skiftet til Ølstrup G&U efter rigtig mange sæsoner i Ringkøbing IF. Kasper Lauridsen kan blive en af de brikker, der sikrer Ølstrup G&U en oprykning til serie 1. Arkivfoto: Henrik Olesen
Ølstrup G&U og Spjald IF håber på en topplacering i serie 2 pulje 15, hvor BK Klitten vil være glad for bare at overleve. Skjern GF håber at blande sig i toppen af pulje 21
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Endelig.

Det er det ord, trænerne for de fire lokale fodboldhold i serie 2 bruger, når de skal snakke lidt om den kommende efterårssæson.

For pausen uden rigtig turneringsfodbold har været lang. Alt for lang. Lidt pokalkampe og en lille miniturnering i forsommeren tæller ikke rigtigt. Det er først nu, det bliver alvor.

Og hvor står de forskellige hold så lige nu? Det har vi ladet trænerne komme med et bud på.

Annonce

Spjald IF ser stærke ud

- Jeg synes, det ser rigtigt godt ud. Det må jeg sige, fortæller Jørn Aas, der står for Spjald IFs førstehold sammen med Brian Thomsen.

Det var selvfølgelig en streg i regningen, at stærke Patryk Jachemek er blevet hjemme i Polen, og at den unge målmand Oliver Slot er flyttet.

- Men til gengæld har vi fået to rigtigt stærke målmænd i truppen. Kasper Nahnsen er tilbage, efter han har spillet i Vildbjerg. Og så har vi fået Frank Madsen (tidligere god stregspiller på Rækker Mølle Håndbolds bedste herrehold, red.). En stor og stærk gut, der er meget dygtig også. På den plads er vi utroligt godt besat, fortæller Jørn Aas.


Vi har en meget god bredde. Nu mangler vi bare at se, hvor godt vort topniveau er.

Jørn Aas, fodboldtræner i Spjald IF


Han glæder sig også over tilgang af Martin Holk Pedersen, der tidligere har spillet i RIF, og Marc Lykke, der tidligere har spillet jyllandsseriefodbold i Århus. Daniel Rosu er vendt tilbage, og så er hyperfarlige Daniel 'Cigar' Sørensen tilbage i barndomsklubben efter en tid i Herning.

- Ydermere har vi fire helt unge spillere, der virkelig banker på. Vi har en meget god bredde. Nu mangler vi bare at se, hvor godt vort topniveau er. Vi har spillet et par ok træningskampe, men vi ved stadig ikke helt, hvor vi står i en sæson, hvor jeg tror, Ølstrup og Lemvig og Mejrup bliver hårde konkurrenter i toppen, siger Jørn Aas.

Annonce

Enorm tilgang i Ølstrup G&U

I Ølstrup G&U er optimismen måske endnu større.

- Det hænger sammen med super tilgang af stærke spillere, siger træner Carsten Holm.

Han har helt ret. Jacob Sandal er tilbage i barndomsklubben efter mange år i RIF, og det vil helt sikkert styrke offensiven. Den farlige angriber Mads Bank Olesen er også kommet til, og han har allerede scoret flittigt for Ølstrup i de fire kampe, holdet spillede i Hodsager Cup, som Ølstrup endte med at vinde efter tre sejre og et nederlag.

Noget overraskende er den mangeårige RIF-profil Kasper Lauridsen også gået i gang igen for alvor. Det er et kæmpe plus på midtbanen, hvis Kasper Lauridsen ellers kan holde sig skadesfri. Endnu en ny spiller er Kristjan Pavleki.

- Tingene bliver bedre og bedre. Helt atypisk har vi trænet meget godt i optakten, og spillet bliver bedre og bedre. Vi får en hård start med kampe mod Lemvig, Mejrup og Spjald. Kommer vi godt fra start, er vi nået langt, siger Carsten Holm.

Annonce

BK Klitten skal bare overleve

I BK Klitten er tingene stort set, som de plejer at være. Ikke den store udskiftning i truppen eller vilde udmeldinger fra trænerduoen Carsten Olesen og Torben Høy.

- Nej det ser stille og roligt ud, siger Carsten Olesen.

Han har mistet målmand Arnis, men til gengæld er Mads Svendsen tilbage fra U19 i RIF, og det er en fuldgod erstatning.

- Målet for os er helt klart at blive oppe i serie 2. Puljen ser godt nok stærk ud, så vi får nok at se til. Truppen er på omkring 20 mand, efter vi har fået nogle unge gutter hjem fra efterskoler. Det er gået ok i et par træningskampe, og så må vi se, hvordan vi klarer os, når det bliver alvor, siger Carsten Olesen.

Annonce

Stor afgang i Skjern GF

Træner John Pagaard havde håbet, Skjern GF kunne præge toppen af serie 2 pulje 21, hvor de er kede af at være eneste lokale hold.

- Men tingene har ændret sig lidt, så nu skal vi nok kæmpe hårdt bare for at være med i toppen, fortæller John Pagaard.

En af grundene er, at omkring otte spillere er smuttet siden den afblæste forårssæson.

- Et par af dem er fra førsteholdet. Jacob Ørbæk Juul-Nielsen er taget til RIF for at spille U19, Mads Hedevang Sørensen er flyttet, og så er en stribe andre også væk. Det gør, truppen er blevet smallere, så vi tåler ikke ret mange skader, fortæller John Pagaard.

Resultaterne har heller ikke flasket sig i træningskampene.

- Vi skaber egentlig chancer nok, men skarpheden har ikke været der. Men slut med snak. Nu glæder vi os bare vildt til at komme i gang, siger John Pagaard, der starter med en hjemmekamp lørdag klokken 14 mod Jerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce