Fodbold

Ølstrup G&U trækker fra i toppen med ny sejr

Daniel Mogensen var endnu en gang på pletten for Ølstrup G&U. han lukkede kampen med målet til 2-0 kort før tid. Foto: Jørgen Kirk
Endnu en gang holdt Ølstrup G&Us defensiv nullet, og så var to scoringer til hjemmeholdet nok til at sikre en fortjent sejr på 2-0 i topkampen mod Esbjerg IF 92 i serie 2.

Ølstrup: Ølstrup G&Us solide defensiv holdt stand igen, da Esbjerg IF 92 var på besøg i topkampen lørdag eftermiddag. For fjerde gang af seks mulige holdt Ølstrup nullet, og så var to scoringer til hjemmeholdet rigeligt til at sikre tre vigtige point. Nu ligger Ølstrup solidt på førstepladsen med tre point mere end Grindsted på andenpladsen. Netop de to hold skal mødes i Grindsted på fredag.

- Ja det var en god sejr. Rigtig god endda. Vi spillede en fin kamp med flere gode momenter, og så stod vi bare solidt defensivt. Ikke bare de fire bageste men alle mand hjalp til, fortalte Ølstrups træner Carsten Holm.

Ølstrup satsede på at få medvind i første halvleg, og anfører Nikolaj Bonde vandt endelig lodtrækningen, så Ølstrup kunne starte med højt pres helt som ønsket.

- Vi lagde virkelig hårdt ud. Vi pressede spillet frem, og vi holdt Esbjerg væk fra åbne chancer. De var kun nærgående på dødbolde, og det gav da et par hovedstød forbi mål. Men det var aldrig sådan, at målmand Jakob Kamp skulle ud i en redning, fortalte Carsten Holm.

Ølstrup skabte heller ikke noget særligt. Der var nogle gode bolde i dybden, men det blev ikke farligt for alvor. Ikke før det blev 1-0 efter 36 minutters spil. Emil Green fik bolden lidt ude i den ene side. Han tog nogle træk på tværs ind i banen, inden Emil Green fra omkring 25 meters afstand fyrede et flot fladt langskud i mål.

- En super scoring. Emil Green blev da også kampens spiller med otte stemmer, fortalte Carsten Holm.

Inden pausen forsøgte Niklas Jul sig med en afslutning, men bolden tog overkanten af overliggeren.

Et forsøg på overkanten af overliggeren var også det nærmeste, Esbjerg kom en scoring efter pausen. Det var på hovedstød efter en dødbold.

- Resten havde vi meget godt styr på. Ikke engang i medvind kunne Esbjerg for alvor sætte os under pres. Men da der kun stod 1-0, var det da spændende nok, sagde Carsten Holm.

Daniel Mogensen havde et enkelt forsøg fra spids vinkel som det bedste, inden kampen blev lukket kort før tid. Nikolaj Bonde brød Esbjergs opspil midt på egen banehalvdel. Efter et par træk smed han bolden frem til Daniel Mogensen, der lige afdriblede en mand, inden bolden blev sendt i mål til 2-0 med en kontrolleret afslutning med indersiden.

- Godt at holde buret rent igen i endnu en chancefattig kamp. Nu bliver det spændende at se, om vi kan holde nullet igen i Grindsted, og om vi kan få scoret på deres forsvar, for de har kun lukket tre mål ind i seks kampe. Den kamp er meget vigtig for begge hold, sagde Carsten Holm.

Serie 2 pulje 21

Ølstrup G&U-Esbjerg IF 92 2-0

Mål: 36. minut: 1-0 ved Emil Green. 90. minut: 2-0 ved Daniel Mogensen. En advarsel til Ølstrups Per Bak efter 76 minutter og en advarsel til Esbjerg efter 83 minutter. Ølstrup skiftede en skadet Simon T. Jensen ud med Karsten Schmidt efter 12 minutter, efter 64 minutter kom Per Bak på banen for Kasper T. Jensen, og efter 69 minutter kom Jeppe Christensen på banen for Thomas Sand Christensen.

Paw Bjørnkjær hopper ellevild i armende på målscorer Emil Green, der netop har scoret til 1-0 på en flot solopræstation. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce