Annonce
Fodbold

Ølstrup skal have hjælp af Skjern GF for at nå andenpladsen

Thomas Sand Christensen scorede et smukt mål for Ølstrup G&U i sejren over Jerne. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter sejr hjemme på 3-0 over Jerne kan Ølstrup G&U nå andenpladsen og oprykningskampe, men det kræver hjælp fra Skjern GF, der skal slå Grindsted i sidste spillerunde.

Ølstrup: - Vi har en lille chance for at snuppe andenpladsen, og den chance går vi efter. Men det kræver altså, at Skjern slår Grindsted i sidste runde, og at vi så selv slår Tjæreborg.

Sådan sagde Ølstrups træner Carsten Holm, efter Ølstrup søndag hentede den ventede sejr hjemme over bundholdet Jerne. 3-0 blev det efter 0-0 ved pausen.

Første halvleg blev ret speciel, selv om den var uden mål.

- Efter kort tid måtte Kasper Dyrby udgå med en skade. Han blev hentet af en ambulance, fordi vi frygtede, han havde punkteret en lunge og brækket ribben, og han kastede blod op. Senere måtte Niklas Jul udgå med en skade, så det hele var faktisk lidt trist, fortalte Carsten Holm.

På banen havde Daniel Mogensen et par tilbud på hovedstød, der var enkelte skud udefra, men der var ikke åbne chancer. Ølstrup sad på spillet, og Jerne havde kun et par kontramuligheder.

- I pausen snakkede vi om, vi skulle køre på i højt tempo. Jerne begyndte at se møde ud. Det passede. Vi sad totalt på anden halvleg, og vi havde chancer til seks mål, selv om vi blev trætte på en meget tung bane, fortalte Carsten Holm.

Daniel Mogensen fik scoret til 1-0 i to forsøg efter godt opspil af Paw Bjørnkjær og Michael Marhauer Jørgensen. Lidt senere vred Thomas Sand Christensen sig fri af en tackling, hvor efter bolden smukt blev sendt i målhjørnet. Kort før tid scorede Paw Bjørnkjær på en bold skråt bagud i feltet fra Per Bak.

Serie 2 pulje 21

Ølstrup G&U-Jerne 3-0

Mål: 53. minut: 1-0 ved Daniel Mogensen. 58. minut: 2-0 ved Thomas Sand Christensen. 88. minut: 3-0 ved Paw Bjørnkjær. En advarsel til Ølstrups Nikolaj Bonde efter 90 minutter og advarsler til Jerne efter 18 og 90 minutter. Ølstrup skiftede en skadet Kasper Dyrby ud med Michael Marhauer Jørgensen efter tre minutter, efter 15 minutter afløste Kasper T. Jensen en skadet Niklas Jul, og efter 60 minutter kom Per Bak på banen for Thomas Sand Christensen, der kom på banen igen senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce