Fodbold

Ølstrup må vente en uge med at rykke op

Nikolaj Bonde blev fiberskadet, da Ølstrup G&U løb ind i sæsonens første nederlag. Ølstrup tabte topkampen mod Esbjerg IF 92 med 4-2. Også målmand Jakob Kamp blev slemt skadet. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Ølstrup G&Us første matchbold for at rykke op i serie 1 blev misbrugt, da Ølstrup tabte topkampen ude mod Esbjerg IF 92 med 4-2. Ydermere fik Ølstrup målmand Jakob Kamp og forsvarsstyrmand Nikolaj Bonde så skadet, de ikke kommer med på lørdag.

Esbjerg: Sæsonens første nederlag og to mand så slemt skadet, de ikke kommer med i den afgørende topkamp hjemme mod Grindsted i sidste spillerunde.

Det var de nedslående kendsgerninger for Ølstrup G&U, efter de havde tabt topkampen ude mod Esbjerg IF 92 med 4-2.

- Ja det var en slem dag på mange måder, fortalte Ølstrups træner Carsten Holm.Første slag fik Ølstrup, da Nikolaj Bonde måtte gå ud med en slem fiberskade.

Så var der opmuntring umiddelbart efter. Daniel Mogensen forlængede en lang bold frem fra Kasper T. Jensen. Kasper Dyrby kom stormende i dybden, og fra spids vinkel hamrede Kasper Dyrby flot bolden i mål til 1-0.

Så fulgte næste slag.

- To mand gik hårdt til målmand Jakob Kamp, der landede så uheldig på en skulder, at den gik af led. Han måtte en tur på sygehuset, hvor han måtte i narkose, fordi det var svært at sætte skulderen på plads igen, fortalte Carsten Holm.

Jeppe Christensen kom på mål, og så måtte Ølstrup ellers rokere noget rundt.

- Vi var lidt groggy i den periode. Så et eller andet sted kunne vi ikke sige noget til, at Esbjerg bragte sig foran. Det var bare lidt træls, at de scorede på ting, vi godt vidste, de ville satse på. Og det var ikke Jeppe Christensens skyld. Jeppe stod godt, og han reddede et par friløbere, fortalte Carsten Holm, der håber på at overtale veteranen Martin Bigum Nørgaard til at tage en kamp i målet på lørdag mod Grindsted.

I pausen var Ølstrup ved rimeligt mod. Kunne man få lukket ned for Esbjergs lange bolde, kunne det godt give point.

Og Ølstrup fik da også udlignet. På frispark lidt uden for feltet scorede Paw Bjørnkjær til 2-2, da hans afslutning blev rettet af i forsvaret.

Der gik dog ikke lang tid, inden Esbjerg snittede bolden i mål efter hjørnespark.

- Igen noget vi havde snakket om. Nå men vi forsøgte at presse på, og det gav Esbjerg kontramuligheder. Kort efter kom de på 4-2, hvor vi mente, der var offside. Vi var i det hele taget noget trætte af dommeren, der på ingen måde var med os, for at sige det pænt, fortalte Carsten Holm.

Heldigvis har Ølstrup en chance mere, når Grindsted kommer på besøg på lørdag. Men let bliver det ikke uden de to skadede stamspillere, der vil blive savnet i Ølstrups defensiv, der inden lørdag har været utrolig solid i denne sæson.

Serie 2 pulje 21

Esbjerg IF 92-Ølstrup G&U 4-2

Mål: 16. minut: 0-1 ved Kasper Dyrby. 23. minut: 1-1. 40. minut: 2-1. 74. minut: 2-2 ved Paw Bjørnkjær. 78. minut: 3-2. 84. minut: 4-2. En advarsel til Ølstrups Paw Bjørnkjær efter 80 minutter. Ølstrup skiftede en fiberskadet Nikolaj Bonde ud efter 15 minutter med Thomas Sand Christensen, lidt senere må en skulderskadet målmand Jakob Kamp skiftes ud med Jeppe Christensen, og efter 52 minutter kom Per Bak på banen for Kasper T. Jensen, der senere kom på banen igen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce