Skjern

Økonomiske problemer lukker beskyttet værksted

Det beskyttede værksted Skjern Industri-Service lukker til ved udgangen af juni. Den næste måned afgør, hvad der skal blive af brugerne og medarbejderne. Foto: Sebastian Engelberth Hansen

Trængt økonomi får politikere til at lukke pengekassen for Skjern Industri-Service.

Skjern: Det kommunale værksted Industri-Service bliver tvunget til at lukke. Det beskyttede værksted beskæftiger 22 førtidspensionister og 3 fuldtidsansatte, men når juni bliver til juli, er det slut.

Økonomien hænger ikke længere sammen på værkstedet, som producerer rundt regnet 5000 køjesenge, der primært eksporteres.

- Konkurrencen er stor, og vi kan ikke få økonomien til at hænge sammen på længere sigt, siger fagchefen for Handicap og psykiatri i Ringkøbing-Skjern Kommune, Helle Mikkelsen.

Forvaltningen kunne i en analyse af hele kommunens beskyttede beskæftigelse konstatere, at økonomien i Skjern Industri-Service, der hører under Å-Center Syd, var dårligere end hos de andre tilbud, og at de økonomiske udsigter fremover ville være underskud i millionklassen. Derfor var et af forvaltningens forslag at lukke Skjern Industri-Service.

Den idé har Social- og Sundhedsudvalget tilsluttet sig. Beslutningen blev taget på baggrund af et lukket dagsordenpunkt i november og igen 19. december. Det bekræfter fagchef Helle Mikkelsen.

De økonomiske problemer skyldes flere faktorer, forklarer hun: Indkøbsprisen på træ stiger. Når man samtidig skal sælge på et internationalt marked mod private virksomheder, bliver Skjern Industri-Service presset af, at udenlandske virksomheder kan tilbyde lavere løn og derfor holde omkostningerne nede. I udlandet kan de også i højere grad automatisere produktionen.

Og selvom man også bruger maskiner i Skjern Industri-Service, kan man ikke på samme måde automatisere hele produktionen. For så bliver produktionen så kompleks, at den ikke nødvendigvis egner sig til beskyttet beskæftigelse.

Derfor udfases produktionen af senge fra 31. marts, så produktionen på Svinget 5 endeligt ophører ved udgangen af juni.

Skjern Industri-Service

Skjern Industri-Service er et beskyttet beskæftigelsestilbud for førtidspensionister.22 førtidspensionister bruger værkstedet, mens der er tre fuldtidsansatte medarbejdere.

Værkstedet hører til på Svinget 5 i Skjern og producerer især køjesenge til eksport. Tyskland er den største aftager af køjesengene.

Værkstedet hører under Å-Center Syd, som blandt andet også råder over værkstedet Me-Tri i Tarm. '

De beskyttede værksteder i Skjern fejrede i 2013 50 års jubilæum, og flere brugere har været tilknyttet Skjern Industri-Service i flere årtier.

0/0
Annonce
Annonce
Skjern For abonnenter

Skjern Bank-investor står frem: - Vi kan jo ikke have en rystet ledelse i en lokalbank

Annonce
Skjern

Ud i naturen - med privat cykelchauffør

Skjern

S-formand: Skjern har noget at prale af

Skjern

Linds folk bliver i Skjern Banks repræsentantskab

Skjern

Tysk bilist ramte bil i venstresving

Skjern For abonnenter

To fløje smelter sammen til én efterskole: - Vi har fået nogle fantastiske områder til vores ansatte og vores elever

Skjern

Robotter spillede hockey

Skjern

Politiet er næsten sikker på død mands identitet

Skjern

Bent overrasket midt i sin morgensmøg: Fandt livløs mand drivende rundt i vandet

Skjern

Demente får mere liv i hverdagen: Kun fantasien sætter grænser

Skjern

Død person fundet i Stauning Havn