Annonce
Skjern

Økonomien i kulturcentret er under voldsomt pres

Selv om der tit er mange mennesker i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, så er økonomien stram. Gamle lån og mindre udlejning af haltimer er blandt årsagerne. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter slås med gammel gæld og beder derfor kommunen om tålmodighed med et ældre, rentefrit millionlån. Økonomiudvalget forlænger afdragsfri periode i to år.

Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern Kulturcenter de seneste år har vendt store underskud på henholdsvis en hel og en halv million til et lille overskud på 11.000 kroner sidste år, er centrets økonomi klemt.

Det har nu fået direktør Dorthe Marie Siersbæk og bestyrelsesformand Niels Erik Kjærgaard til at bede kommunen om at få udskudt tilbagebetalingen af et rentefri lån fra 2006 i fire år. Centret skal nemlig også betale af på et kreditforeningslån, som i 10 år har været afdragsfrit. Og det kan ikke lade sig gøre både at betale 350.000 kroner af på det kommunale lån og 750.000 kroner på kreditforeningslånet.

”Økonomien, herunder likviditeten, i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter er fortsat under voldsomt pres. I 2019 bliver vi igen udfordret som følge af store uforudsete nedjusteringer i foreningernes lejetimer”, skriver direktøren og bestyrelsesformanden til kommunen.

Restgælden til kommunen er på 6,6 millioner kroner. Ved at udskyde betalingen i de ønskede fire år vil kulturcentret først have afviklet sin gæld til kommunen i 2044 - eller 38 år efter at det oprindelige lån med 20 års tilbagebetalingsfrist blev aftalt.

Økonomiudvalget har da også kun delvist imødekommet kulturcentrets ønske. Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) bliver den afdragsfri periode nu forlænget med to år.

- Det er lidt bekymrende, at kulturcentret er så presset. Men da vi kan se, at der er nogle andre lån, som bortfalder, har vi valgt at give dem to år ekstra uden tilbagebetaling, fortæller han.

Politikerne håber samtidig, at det i løbet af de næste år vil lykkes at vende tilbagegangen i udlejning af haltimer til foreningerne.

- Vi har jo netop afskaffet 25 årsreglen og hæver lokaletilskuddet for at give foreningerne bedre vilkår, og det forventes at få en effekt for Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce