Annonce
Skjern

Økonomien i kulturcentret er under voldsomt pres

Selv om der tit er mange mennesker i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, så er økonomien stram. Gamle lån og mindre udlejning af haltimer er blandt årsagerne. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter slås med gammel gæld og beder derfor kommunen om tålmodighed med et ældre, rentefrit millionlån. Økonomiudvalget forlænger afdragsfri periode i to år.

Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern Kulturcenter de seneste år har vendt store underskud på henholdsvis en hel og en halv million til et lille overskud på 11.000 kroner sidste år, er centrets økonomi klemt.

Det har nu fået direktør Dorthe Marie Siersbæk og bestyrelsesformand Niels Erik Kjærgaard til at bede kommunen om at få udskudt tilbagebetalingen af et rentefri lån fra 2006 i fire år. Centret skal nemlig også betale af på et kreditforeningslån, som i 10 år har været afdragsfrit. Og det kan ikke lade sig gøre både at betale 350.000 kroner af på det kommunale lån og 750.000 kroner på kreditforeningslånet.

”Økonomien, herunder likviditeten, i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter er fortsat under voldsomt pres. I 2019 bliver vi igen udfordret som følge af store uforudsete nedjusteringer i foreningernes lejetimer”, skriver direktøren og bestyrelsesformanden til kommunen.

Restgælden til kommunen er på 6,6 millioner kroner. Ved at udskyde betalingen i de ønskede fire år vil kulturcentret først have afviklet sin gæld til kommunen i 2044 - eller 38 år efter at det oprindelige lån med 20 års tilbagebetalingsfrist blev aftalt.

Økonomiudvalget har da også kun delvist imødekommet kulturcentrets ønske. Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) bliver den afdragsfri periode nu forlænget med to år.

- Det er lidt bekymrende, at kulturcentret er så presset. Men da vi kan se, at der er nogle andre lån, som bortfalder, har vi valgt at give dem to år ekstra uden tilbagebetaling, fortæller han.

Politikerne håber samtidig, at det i løbet af de næste år vil lykkes at vende tilbagegangen i udlejning af haltimer til foreningerne.

- Vi har jo netop afskaffet 25 årsreglen og hæver lokaletilskuddet for at give foreningerne bedre vilkår, og det forventes at få en effekt for Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];