Annonce
Skjern

Økonomien i kulturcentret er under voldsomt pres

Selv om der tit er mange mennesker i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, så er økonomien stram. Gamle lån og mindre udlejning af haltimer er blandt årsagerne. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter slås med gammel gæld og beder derfor kommunen om tålmodighed med et ældre, rentefrit millionlån. Økonomiudvalget forlænger afdragsfri periode i to år.
Annonce

Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern Kulturcenter de seneste år har vendt store underskud på henholdsvis en hel og en halv million til et lille overskud på 11.000 kroner sidste år, er centrets økonomi klemt.

Det har nu fået direktør Dorthe Marie Siersbæk og bestyrelsesformand Niels Erik Kjærgaard til at bede kommunen om at få udskudt tilbagebetalingen af et rentefri lån fra 2006 i fire år. Centret skal nemlig også betale af på et kreditforeningslån, som i 10 år har været afdragsfrit. Og det kan ikke lade sig gøre både at betale 350.000 kroner af på det kommunale lån og 750.000 kroner på kreditforeningslånet.

”Økonomien, herunder likviditeten, i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter er fortsat under voldsomt pres. I 2019 bliver vi igen udfordret som følge af store uforudsete nedjusteringer i foreningernes lejetimer”, skriver direktøren og bestyrelsesformanden til kommunen.

Restgælden til kommunen er på 6,6 millioner kroner. Ved at udskyde betalingen i de ønskede fire år vil kulturcentret først have afviklet sin gæld til kommunen i 2044 - eller 38 år efter at det oprindelige lån med 20 års tilbagebetalingsfrist blev aftalt.

Økonomiudvalget har da også kun delvist imødekommet kulturcentrets ønske. Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) bliver den afdragsfri periode nu forlænget med to år.

- Det er lidt bekymrende, at kulturcentret er så presset. Men da vi kan se, at der er nogle andre lån, som bortfalder, har vi valgt at give dem to år ekstra uden tilbagebetaling, fortæller han.

Politikerne håber samtidig, at det i løbet af de næste år vil lykkes at vende tilbagegangen i udlejning af haltimer til foreningerne.

- Vi har jo netop afskaffet 25 årsreglen og hæver lokaletilskuddet for at give foreningerne bedre vilkår, og det forventes at få en effekt for Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce