Annonce
Navne

Økologisk landmand vinder valg om europæisk toppost

Lone Andersen, der er viceformand i Landbrug & Fødevarer, har netop sikret sig en toppost i EU's største landbrugsorganisation. Arkivfoto: John Randeris
55-årige Lone Andersen fra Lyne syd for Tarm er netop blev valgt til formand for økologisektionen i EU's største landbrugsorganisation.

Lyne: - Valget var jo kun muligt, fordi jeg har en god, stabil 'fodermester' (læs bondemand) derhjemme.

Sådan lyder en del af takketalen på Facebook fra Lone Andersen. Hun er viceformand i Landbrug & Fødevarer - og nu også formand for Copa og Cogecas arbejdsgruppe for økologi.

Copa og Cogeca er EU's største landbrugsorganisation og måske det stærkeste talerør for landbruget i Bruxelles.

Lone Andersen glæder sig over den nye formandspost, der kommer belejligt, da de nye produktionsregler i EU for den økologiske produktion snart skal til afstemning:

- Det er afgørende for de danske producenter, hvordan de kommende økologiregler falder ud - både på et overordnet plan, men også ned i de helt små detaljer, der kan få stor betydning for den enkelte danske landmand. Aktuelt drøftes de helt specifikke regler for økologisk fjerkræproduktion, og her er meget på spil for de danske fjerkræproducenter, hvor økologi fylder en betragtelig andel, siger den nyvalgte formand, der - sammen med sin ægtemand, Erik - driver økologisk landbrug i Lyne syd for Tarm.

Annonce

Et stærkt netværk

Det vil være 55-årige Lone Andersen, der repræsenterer Copa og Cogeca, når organisationen holder møder med EU-Kommissionen eller med EU-parlamentarikere om kommende økologiregler og økologiforhold.

- Det er med til at styrke vores europæiske netværk, og det giver os en god mulighed for at være med til at definere dagsordenen for økologiarbejdet i Copa og Cogeca, siger hun.

Lone Andersen er godt rustet til den nye formandspost. Hun har i flere år været formand for EU-Kommissionens rådgivende økologigruppe og har de seneste fem år været en del af økologigruppen Copa og Cogeca.

Derudover har Landbrug & Fødevarers kontor i Bruxelles et stærkt netværk både i EU's institutioner og hos de andre europæiske interesseorganisationer, der arbejder med økologi.

I den afgørende valgkamp om den europæiske toppost var Lone Andersen oppe mod en kollega fra Italien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce