Annonce
Navne

Økologisk landmand vinder valg om europæisk toppost

Lone Andersen, der er viceformand i Landbrug & Fødevarer, har netop sikret sig en toppost i EU's største landbrugsorganisation. Arkivfoto: John Randeris
55-årige Lone Andersen fra Lyne syd for Tarm er netop blev valgt til formand for økologisektionen i EU's største landbrugsorganisation.

Lyne: - Valget var jo kun muligt, fordi jeg har en god, stabil 'fodermester' (læs bondemand) derhjemme.

Sådan lyder en del af takketalen på Facebook fra Lone Andersen. Hun er viceformand i Landbrug & Fødevarer - og nu også formand for Copa og Cogecas arbejdsgruppe for økologi.

Copa og Cogeca er EU's største landbrugsorganisation og måske det stærkeste talerør for landbruget i Bruxelles.

Lone Andersen glæder sig over den nye formandspost, der kommer belejligt, da de nye produktionsregler i EU for den økologiske produktion snart skal til afstemning:

- Det er afgørende for de danske producenter, hvordan de kommende økologiregler falder ud - både på et overordnet plan, men også ned i de helt små detaljer, der kan få stor betydning for den enkelte danske landmand. Aktuelt drøftes de helt specifikke regler for økologisk fjerkræproduktion, og her er meget på spil for de danske fjerkræproducenter, hvor økologi fylder en betragtelig andel, siger den nyvalgte formand, der - sammen med sin ægtemand, Erik - driver økologisk landbrug i Lyne syd for Tarm.

Et stærkt netværk

Det vil være 55-årige Lone Andersen, der repræsenterer Copa og Cogeca, når organisationen holder møder med EU-Kommissionen eller med EU-parlamentarikere om kommende økologiregler og økologiforhold.

- Det er med til at styrke vores europæiske netværk, og det giver os en god mulighed for at være med til at definere dagsordenen for økologiarbejdet i Copa og Cogeca, siger hun.

Lone Andersen er godt rustet til den nye formandspost. Hun har i flere år været formand for EU-Kommissionens rådgivende økologigruppe og har de seneste fem år været en del af økologigruppen Copa og Cogeca.

Derudover har Landbrug & Fødevarers kontor i Bruxelles et stærkt netværk både i EU's institutioner og hos de andre europæiske interesseorganisationer, der arbejder med økologi.

I den afgørende valgkamp om den europæiske toppost var Lone Andersen oppe mod en kollega fra Italien.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce