Annonce
Ringkøbing

Økoladen nomineret til Danmarks Bedste Gårdbutik: - Dommerne skal selvfølgelig smage vores gulerødder

Britta Pedersen er utrolig glad for, at hendes butik er nomineret til at være Danmarks bedste. Hun er taknemmelig for de kunder, der har valgt at stemme på hende. Arkivfoto: Mads Dalegaard.
Økoladen i Højmark er nomineret til Danmarks bedste gårdbutik. - Vi er bare benovede over at være med. Måske er det belønningen for det, vi går og laver, siger Britta Pedersen.

Højmark: Årets bedste gårdbutik. Det er den pris, som Økoladen nær Højmark er blevet nomineret til. Prisen bliver uddelt af Goforlocal, som er et fællesskab for alt fra vejboder, gårdbutikker til andre små lokale producenter.

- Det er helt vildt fantastisk. Da jeg fik det at vide, tænkte jeg: sikke nogle fantastiske mennesker vi har omkring os. Tænk, at der er så mange mennesker, der har stemt på os. Tænk, at der er så mange, der synes vi hører med her. Det er fedt at mærke opbakningen, og måske er det en form for belønning for alt det, som vi går og roder med, siger Britta Pedersen, der ejer Økoladen sammen med sin mand Søren.

Vinderen bliver udpeget af et dommerpanel bestående af detailhandels- og forbrugereksperten Flemming Birch, udviklingsdirektør og medlem af ungeklimarådet Iben Krog Rasmussen og tidligere kokkelandsholdstræner og næstformand i verdenssammenslutningen af kokke Per Mandrup.

Annonce

Det leder dommerne efter hos Danmarks Bedste Gårdbutik

  • Forbrugerens mulighed for og oplevelse ved at købe lokale fødevarer.
  • Det enestående og unikke, men også på det beskedne og den mere lokalt forankrede og drevne indsats, der kan løfte en indkøbsoplevelse, eller give adgang til råvarer, som rummer særlige kulinariske kvaliteter.
  • Det lokale og folkelige engagement og udbredelse af interessen for lokale fødevarer.

Kilde: goforlocal.dk

Gulerødder til dommerne

Vinderen bliver kåret ved en prisoverrækkelse i Vejle 30. oktober. Deltagerne skal både servere mad for dommerne, men også til de andre deltagere og tilskuere, som har tilmeldt sig arrangementet.

- Dommerne skal selvfølgelig smage vores gulerødder. Og så har vi fået røget noget af vores oksekød, som også smager helt fantastisk. Ellers skal de andre også have gulerødder og så grønkål. Vi skal have grøntsager med til tapas. Vi leverer mælk til Thise Mejeri, så vi har lavet en aftale med dem om, at de giver ost til tapasen. Det er jo også en del af os selv, føler vi, siger Britta Pedersen.

Chancerne for, at Økoladen løber med sejren, tør hun dog ikke spå om.

- Jeg kan slet ikke forholde mig til vinderchancerne, for det er lidt surrealistisk, at vi overhovedet er nomineret. Og de andre, der også er nomineret, har vidt forskellige værdier. Så det er svært at sige, men vi er bare benovede over at være med, siger hun.

Udover Økoladen er Byens Gårdbutik fra Svendborg og Sybergkvæg fra Kerteminde nomineret til Danmarks Bedste Gårdbutik 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gran på vejen gav hjernerystelse

Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce