Annonce
Videbæk

Økodagen giver en masse arbejdsglæde

Solskin og klar blå himmel er et hit, når det er økodag og tid til at lade de økologiske køer rende på marken. På Baksgaard ved Grønbjerg nyder man dagen, som også en en god social oplevelse. Foto: Mads Dalegaard

GRØNBJERG: Børnefamilier og mange andre har kigget på glade køer over alt i Danmark søndag. Øko-dagen, hvor køerne kommer på græs og danser af ren og skær glæde, er blevet en fast tradition. Også på Baksgaard på Grønbjergvej ved Spjald, hvor der kom omkring 1100 gæster for at se køerne løbe ud af stalden.

- Det var lidt blæsende, men det gik rigtig godt, siger Claus Bak, der har 185 økologiske køer.

Gæsterne hyggede sig og det samme gjorde Claus Bak, hans familie og medarbejderne.

Annonce
Solskin og klar blå himmel er et hit, når det er økodag og tid til at lade de økologiske køer rende på marken. På Baksgaard ved Grønbjerg nyder man dagen, som også en en god social oplevelse . Foto: Mads Dalegaard

God oplevelse

- Vi får en rigtig god social oplevelse ud af øko-dagen. Alle, der kommer, er glade, vi får vist vores arbejdsplads frem og bliver rystet tættere sammen. Det giver en masse arbejdsglæde, fortæller han.

Da familien første gang havde tilskuere til køernes forårsfest, kom der omkring 400 gæster for at deltage. De seneste tre år har antallet ligget på 900, 1000 og i år 1100 besøgende. Og Claus Bak vil helst ikke have et højere besøgstal.

- Som, det er nu, har alle en god oplevelse, uden at det bliver presset at være her. Sådan vil vi helst have det, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce