Annonce
Ringkøbing IF

Ærgerlig Nicolai Wael er færdig i RIF: Jeg ville gerne have fortsat samarbejdet

Betænkelige miner hos Nicolai Wael, der har fået at vide, at ledelsen i Ringkøbing IF ikke ønsker at fortsætte samarbejdet efter denne sæson. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing IF har valgt ikke at forlænge aftalen med Nicolai Wael, der er ærgerlig over, at han efter fire og et halvt år i klubben skal stoppe til sommer.

Ringkøbing: Nicolai Wael stopper som cheftræner i Ringkøbing IF til sommer.

Det er essensen i den pressemeddelelse, Ringkøbing IF har sendt ud torsdag morgen, efter spillerne blev orienteret til træning onsdag aften.

RIF har på ingen måde været utilfreds med det arbejde, Nicolai Wael har udført i sine første fire år i klubben.

- Nicolai har gennem årene været med til at præge klubben og ikke mindst holdets spillestil i en positiv retning, og det har også båret flotte resultater med sig, så vi kan kun være yderst tilfredse med hans foreløbige tid i Ringkøbing. Men vi har samtidig også vurderet, at det er tid til et trænerskifte efter så mange år, siger RIFs sportschef Jens Nielsen i pressemeddelelsen.

Tilbage i oktober og november snakkede Nicolai Wael og RIF om tingene.

- Der har været forskellige scenarier, så det har ikke været let at træffe den beslutning, klubben nu har truffet. For alle er det her det rigtige tidspunkt. Nicolai har god tid til eventuelt at finde et nyt trænerjob, og vi har også god tid til at finde en afløser, fortæller Jens Nielsen.

Ringkøbing IF er midt i en yderst vanskelig sæson med en bundplacering i 2. division og overhængende fare for nedrykning til danmarksserien. Dermed står klub, træner og spillere med en stor udfordring resten af sæsonen.

- Vi er sikre på, at Nicolai Wael er så dedikeret til opgaven, at han sammen med spillerne vil gøre deres bedste for at sikre overlevelse i 2. division, siger Jens Nielsen.

Annonce

Har ikke ledt efter afløser

RIF er ikke begyndt at lede efter en afløser.

- Det ville ikke være rigtigt at gøre, inden det her var blevet meldt ud, fortæller Jens Nielsen.

Opgaven med at finde en ny træner bliver ikke lettere af, at det er uvist, om RIF spiller i 2. division eller danmarksserien efter sommerferien.

- Den usikkerhed må den kommende cheftræner affinde sig med. For os drejer det sig om at finde en træner, der har lyst til at være en del af RIF og vores projekt, forklarer Jens Nielsen.

Ærgrer sig over bruddet

Nicolai Wael er ærgerlig over, at han skal stoppe til sommer.

- Jeg ville gerne være fortsat. Det har jeg heller ikke lagt skjul på over for ledelsen. Jeg er glad for klubben, jeg er glad for spillerne. Jeg har været ekstremt glad for mit ophold i det vestjyske, som har budt på en kombineret aftale med fodbold og deltidsarbejde ved Onecollection. Begge arbejdsgivere har givet mig gode rammer til at finde den bedste udgave af mig selv, så det har langt hen ad vejen været en fornøjelse. Men en træner er også kun på gennemrejse, og den slutter så for mit vedkommende til sommer i Ringkøbing IF, fortæller Nicolai Wael.

Nicolai Wael har rykket RIF fra danmarksserien til 2. division, og træneren formåede også at bringe holdet i oprykningsspillet et par gange.

- Det har været hårdt. Der er vel kun fire-seks spillere, der har været med hele vejen. Det er en stor udfordring hele tiden at skulle spille nye spillere ind på holdet. Sådan er det at være træner et sted som RIF. Men det her været en spændende udfordring, som jeg har været meget glad for. Og jeg føler stadig, jeg har masser at give af, så derfor er jeg ærgerlig over, det stopper til sommer, fortæller Nicolai Wael, der omvendt har forståelse for, at klubben vil prøve noget nyt efter fire og et halvt års samarbejde.

Nicolai Wael har planer om at blive i Ringkøbing.

- Meget af min dagligdag foregår i Ringkøbing sammen med min kæreste og mit arbejde på Onecollection. Jeg er fantastisk glad for mit arbejde på Onecollection, der hele vejen igennem har bakket mig op, så jeg har kunnet få fodbold og privatliv til at hænge sammen på bedste måde. Nu må jeg se, hvad der sker på fodboldfronten. Jeg er åben for lidt af hvert. På mit cv har jeg været fuldtidstræner i klubber som Vejle Boldklub og Fredericia, og i den anden ende har jeg været U19-træner, inden jeg blev fyraftenstræner i Ringkøbing IF. Så jeg vil se, hvad der byder sig, nu hvor det står klart, jeg ikke skal fortsætte i RIF, siger Nicolai Wael.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce