Annonce
Ringkøbing IF

Ærgerlig Nicolai Wael er færdig i RIF: Jeg ville gerne have fortsat samarbejdet

Betænkelige miner hos Nicolai Wael, der har fået at vide, at ledelsen i Ringkøbing IF ikke ønsker at fortsætte samarbejdet efter denne sæson. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing IF har valgt ikke at forlænge aftalen med Nicolai Wael, der er ærgerlig over, at han efter fire og et halvt år i klubben skal stoppe til sommer.

Ringkøbing: Nicolai Wael stopper som cheftræner i Ringkøbing IF til sommer.

Det er essensen i den pressemeddelelse, Ringkøbing IF har sendt ud torsdag morgen, efter spillerne blev orienteret til træning onsdag aften.

RIF har på ingen måde været utilfreds med det arbejde, Nicolai Wael har udført i sine første fire år i klubben.

- Nicolai har gennem årene været med til at præge klubben og ikke mindst holdets spillestil i en positiv retning, og det har også båret flotte resultater med sig, så vi kan kun være yderst tilfredse med hans foreløbige tid i Ringkøbing. Men vi har samtidig også vurderet, at det er tid til et trænerskifte efter så mange år, siger RIFs sportschef Jens Nielsen i pressemeddelelsen.

Tilbage i oktober og november snakkede Nicolai Wael og RIF om tingene.

- Der har været forskellige scenarier, så det har ikke været let at træffe den beslutning, klubben nu har truffet. For alle er det her det rigtige tidspunkt. Nicolai har god tid til eventuelt at finde et nyt trænerjob, og vi har også god tid til at finde en afløser, fortæller Jens Nielsen.

Ringkøbing IF er midt i en yderst vanskelig sæson med en bundplacering i 2. division og overhængende fare for nedrykning til danmarksserien. Dermed står klub, træner og spillere med en stor udfordring resten af sæsonen.

- Vi er sikre på, at Nicolai Wael er så dedikeret til opgaven, at han sammen med spillerne vil gøre deres bedste for at sikre overlevelse i 2. division, siger Jens Nielsen.

Annonce

Har ikke ledt efter afløser

RIF er ikke begyndt at lede efter en afløser.

- Det ville ikke være rigtigt at gøre, inden det her var blevet meldt ud, fortæller Jens Nielsen.

Opgaven med at finde en ny træner bliver ikke lettere af, at det er uvist, om RIF spiller i 2. division eller danmarksserien efter sommerferien.

- Den usikkerhed må den kommende cheftræner affinde sig med. For os drejer det sig om at finde en træner, der har lyst til at være en del af RIF og vores projekt, forklarer Jens Nielsen.

Ærgrer sig over bruddet

Nicolai Wael er ærgerlig over, at han skal stoppe til sommer.

- Jeg ville gerne være fortsat. Det har jeg heller ikke lagt skjul på over for ledelsen. Jeg er glad for klubben, jeg er glad for spillerne. Jeg har været ekstremt glad for mit ophold i det vestjyske, som har budt på en kombineret aftale med fodbold og deltidsarbejde ved Onecollection. Begge arbejdsgivere har givet mig gode rammer til at finde den bedste udgave af mig selv, så det har langt hen ad vejen været en fornøjelse. Men en træner er også kun på gennemrejse, og den slutter så for mit vedkommende til sommer i Ringkøbing IF, fortæller Nicolai Wael.

Nicolai Wael har rykket RIF fra danmarksserien til 2. division, og træneren formåede også at bringe holdet i oprykningsspillet et par gange.

- Det har været hårdt. Der er vel kun fire-seks spillere, der har været med hele vejen. Det er en stor udfordring hele tiden at skulle spille nye spillere ind på holdet. Sådan er det at være træner et sted som RIF. Men det her været en spændende udfordring, som jeg har været meget glad for. Og jeg føler stadig, jeg har masser at give af, så derfor er jeg ærgerlig over, det stopper til sommer, fortæller Nicolai Wael, der omvendt har forståelse for, at klubben vil prøve noget nyt efter fire og et halvt års samarbejde.

Nicolai Wael har planer om at blive i Ringkøbing.

- Meget af min dagligdag foregår i Ringkøbing sammen med min kæreste og mit arbejde på Onecollection. Jeg er fantastisk glad for mit arbejde på Onecollection, der hele vejen igennem har bakket mig op, så jeg har kunnet få fodbold og privatliv til at hænge sammen på bedste måde. Nu må jeg se, hvad der sker på fodboldfronten. Jeg er åben for lidt af hvert. På mit cv har jeg været fuldtidstræner i klubber som Vejle Boldklub og Fredericia, og i den anden ende har jeg været U19-træner, inden jeg blev fyraftenstræner i Ringkøbing IF. Så jeg vil se, hvad der byder sig, nu hvor det står klart, jeg ikke skal fortsætte i RIF, siger Nicolai Wael.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce