Annonce
Livsstil

Ærgerligt at jubilæet er udskudt, men pyt: Det er dagligdagen i klubben, han savner

Formanden for Struer Billardklub Bk61 havde set frem til at fejre klubbens 60 års jubilæum 27. marts. Bestyrelsen har nu med formanden,  Jan Ryesgaard, i spidsen besluttet at vente med en markering af jubilæet til 2022. Foto: Johan Gadegaard.
Medlemmerne af Struer Billardklub Bk61 savner det sociale samvær i klubben, og formanden mener, det burde være muligt for de ældste af medlemmerne at vende tilbage, når de har fået vaccinen

Struer: Medlemmerne af Struer Billardklub Bk61 skulle 27. marts have fejret klubbens 60 års jubilæum i nyrenoverede lokaler under sognegården i Gimsing.

- Det må vi desværre aflyse, konstaterer klubbens formand, Jan Ryesgaard, som ser frem til at de cirka 30  medlemmer igen kan finde sammen om det grønne klæde og skyde keglerne i sænk på stribe.

For klubben har stort set været lukket lige siden den første massive nedlukning af landet 11. marts 2020 - altså i lidt over et år.

- Vi fik mulighed for at mødes hen over sommerhalvåret i 2020, og der blev også spillet lidt  turneringsbillard i løbet af september og oktober. Men ellers har vi været afskåret fra at være sammen i klubben siden november, fortæller Jan Ryesgaard.

- For mange er det et afsavn, at de bliver afskåret fra stort set den eneste sociale kontakt, de  har. Mange af medlemmerne er enlige, forklarer han.

Det er i billardklubben, de finder sammen og får sig en snak om både stort og småt, mens de spiller rødt og vælter kegler eller sidder omkring bordet i klubbens nye køkken.

- Vi har fået helt nye møbler. For et par år siden fik vi penge fra Velux Fonden til et nyt bord, og de andre er renoveret, så vi er klar, når det igen kan lade sig gøre, forsikrer klubformanden, som kan være lidt ærgerlig over, at jubilæet måtte aflyses og udskydes til 2022.

Annonce

Savner det sociale

Men det er dagligdagen i klubben, han først og fremmest drømmer om at få tilbage, når han helt alene viser rundt i lokalerne for at fortælle om, hvordan det står til.


Mange af medlemmerne er pensionister, og når de bliver vaccineret, burde det da være muligt, at de kunne mødes i klubben lidt før. De savner det sociale samvær mindst lige så meget som børnene gør det i skolerne.

Jan Ryesgaard, formand, Struer Billardklub BK61


- Vi har forsøgt at hverve medlemmer ved at samarbejde med skolen. Men de helt unge har nok lidt svært ved at fastholde interessen. De kan være ret så begejstrede, og mange synes da også det er sjovt at spille billard, når de prøver det, vurderer Jan Ryesgaard.

Men det kniber som sagt med at få dem ind i klubben som medlemmer.

- Den realistiske målsætning er nok at satse på flere medlemmer under de 50, vurderer Jan Ryesgaard og fortæller, at det for nogle år siden også blev muligt at spille pool på bordene i klubben.

Men det er og bliver keglebillard, der er kernesporten i klubben med tre oldboys hold, et enkelt hold i serie 3 og to hold i serie 2.

- Og et af holdene i serie 2 består udelukkende af medlemmer, som stadigvæk er i arbejde. Vi er ikke kun en klub for pensionister, understreger Jan Ryesgaard.

- Vi holder et stabilt medlemstal og har også haft en smule fremgang, selv om en del desværre falder fra på grund af alder, forklarer  med et håb om at kunne få liv i klubben om et par måneder.

- Som det ser ud lige nu, bliver vi nødt til at vente til 21. maj, fortæller han.

- Men som sagt. Mange af medlemmerne er pensionister, og når de bliver vaccineret, burde det da være muligt, at de kunne mødes i klubben lidt før. De savner det sociale samvær mindst lige så meget som børnene gør det i skolerne, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce