Annonce
Erhverv

Ærgerlig 3F-formand efter afskedigelser hos Vestas: En fyringsrunde er aldrig sjov

Henning Boye Christensen, lokalformand for 3F, ærger sig over, at Vestas skal sige farvel til 90 medarbejdere, for det vil ramme medlemer af 3F. Arkivfoto
Der er endnu ikke sat navne på de 90 Vestas-medarbejdere, der skal ud og finde et nyt job, da der ikke er arbejde til dem på Vestas' fabrik på havnen i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: Selv om der ikke er sat navne på de 90 medarbejdere, der torsdag morgen blev orienteret om, at de kan se frem til at modtage en fyreseddel fra Vestas, er lokalformanden for fagforeningen 3F, Henning Boye Christensen, ikke i tvivl om, at det kommer til at gå ud over nogen af hans medlemmer.

- Alt andet lige vil der være medlemmer på 3F, der kommer til at stå på listen over de, der skal siges farvel til på havnen i Ringkøbing, siger fagforeningsformanden, der naturligvis ærger sig på medlemmernes vegne.

- Det er aldrig sjovt at stå med en opsigelse fra en arbejdsplads, man har været glad for at være på, og alle mine tanker går til dem, der bliver berørt af det her, siger Henning Boye Christensen.

3F-formanden fortæller, at når der er tale om afskedigelse af så mange, skal der indledes forhandlinger, og det bliver blandt andre 3F-medlemmernes tillidsrepræsentant på fabrikken i Ringkøbing, der skal deltage i de kommende forhandlinger om afskedigelserne.

- Vores opgave lige nu er at støtte tillidsrepræsentanten og klæde ham bedst muligt på til forhandlingerne, siger Henning Boye Christensen.

Med hensyn til den øjeblikkelige jobsituation ser det ifølge fagforeningsformanden godt ud.

- Kigger jeg på i går og i dag ser det rigtig godt ud. Det er længe siden, at vi har så få ledige, som vi har nu. Der er rigtig godt gang i den rundt omkring, og de medlemmer, vi har, der er blevet ledige kommer hurtigt i beskæftigelse igen. Når det er sagt, er 90 medarbejdere jo mange, og jeg tør ikke love, at de bliver opslugt af arbejdsmarkedet lige med det samme, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Elevtalsprognoser er ret sikre - men der er store afvigelser på en enkelt skole

Annonce