Erhverv

Ærgerlig 3F-formand efter afskedigelser hos Vestas: En fyringsrunde er aldrig sjov

Henning Boye Christensen, lokalformand for 3F, ærger sig over, at Vestas skal sige farvel til 90 medarbejdere, for det vil ramme medlemer af 3F. Arkivfoto
Der er endnu ikke sat navne på de 90 Vestas-medarbejdere, der skal ud og finde et nyt job, da der ikke er arbejde til dem på Vestas' fabrik på havnen i Ringkøbing.

Ringkøbing: Selv om der ikke er sat navne på de 90 medarbejdere, der torsdag morgen blev orienteret om, at de kan se frem til at modtage en fyreseddel fra Vestas, er lokalformanden for fagforeningen 3F, Henning Boye Christensen, ikke i tvivl om, at det kommer til at gå ud over nogen af hans medlemmer.

- Alt andet lige vil der være medlemmer på 3F, der kommer til at stå på listen over de, der skal siges farvel til på havnen i Ringkøbing, siger fagforeningsformanden, der naturligvis ærger sig på medlemmernes vegne.

- Det er aldrig sjovt at stå med en opsigelse fra en arbejdsplads, man har været glad for at være på, og alle mine tanker går til dem, der bliver berørt af det her, siger Henning Boye Christensen.

3F-formanden fortæller, at når der er tale om afskedigelse af så mange, skal der indledes forhandlinger, og det bliver blandt andre 3F-medlemmernes tillidsrepræsentant på fabrikken i Ringkøbing, der skal deltage i de kommende forhandlinger om afskedigelserne.

- Vores opgave lige nu er at støtte tillidsrepræsentanten og klæde ham bedst muligt på til forhandlingerne, siger Henning Boye Christensen.

Med hensyn til den øjeblikkelige jobsituation ser det ifølge fagforeningsformanden godt ud.

- Kigger jeg på i går og i dag ser det rigtig godt ud. Det er længe siden, at vi har så få ledige, som vi har nu. Der er rigtig godt gang i den rundt omkring, og de medlemmer, vi har, der er blevet ledige kommer hurtigt i beskæftigelse igen. Når det er sagt, er 90 medarbejdere jo mange, og jeg tør ikke love, at de bliver opslugt af arbejdsmarkedet lige med det samme, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Mest læste

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce