Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ændret vejledning for §18-støtte

Annonce

Læserbrev: Ringkøbing-Skjern Kommune er en kommune, der er kendetegnet ved en høj grad af frivillighed. Vi har rigtig mange foreninger, der yder en kæmpe indsats hver eneste dag, og vi er netop også en af de kommuner i Danmark, hvor allerflest borgere er aktive som frivillige.

Det er en kæmpe gevinst for vores lokalsamfund – ikke kun for dem, som nyder godt af det frivillige arbejde, men bestemt også for det fællesskab, man som frivillige møder i en lokalforening.

Derfor er det også meget positivt, at vi har en pulje, hvor man kan søge midler til det frivillige arbejde. Denne pulje – som faktisk består af flere puljer - kaldes i daglig tale ”§18-midlerne”.

I vores kommune bruger vi hvert år ca. 1.6 mio. kr. af disse §18-midler til vores samarbejdsaftaler med de fire Væresteder (Montana i Skjern, Røde Kors caféen og G-faktor i Ringkøbing samt Sømandscaféen i Hvide Sande), og derudover uddeler vi ca. en mio. kr. om året til de frivillige foreninger i forbindelse med de årlige §18 støtte-ansøgninger.

Efter samråd med Frivilligrådet har vi ændret lidt på vejledningen, således at støtten i endnu højere grad rettes mod sårbare og udsatte borgere – det kan eksempelvis være ensomme ældre og unge, kronisk syge, handicappede, sindslidende eller misbrugere.


Jo mere klare og tydelige vores ansøgningskriterier er, des flere sårbare og udsatte borgere kan vi dermed også hjælpe.


Derudover har vi også anvist nogle retningslinjer om vores forventninger til en rimelig egenbetaling i forbindelse med arrangementer. Dette er også for at sikre en rimelighed i forhold til dem der benytter Værestederne og vores kommunale cafétilbud, hvor der jo også er en egenbetaling, når man spiser med.

Hele tanken med disse justeringer er, at jo mere klare og tydelige vores ansøgningskriterier er, des flere sårbare og udsatte borgere kan vi dermed også hjælpe og des mere gennemsigtighed og retfærdighed sikre vi når midlerne deles ud.

Ansøgninger til fordelingen af midlerne for 2021, skal indsendes senest 1. oktober 2020, og inden da afholdes der et orienteringsmøde 25. august 2020 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce