Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ældrerådsformand i coronaappel: Husk at passe på for de ældres skyld

Iver Poulsen, her på talerstolen ved Ældrerådenes dag, beder os om igen at følge coronarådene. Arkivfoto: Kaj Poulsgaard.
Iver Poulsen opfordrer til, at vi igen begynder at holde afstand og spritte af for ikke at øge smittetrykket.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: De ældre og de syge er de mest sårbare, hvis corona-smittetrykket atter stiger.

Derfor går Ældrerådets formand Iver Poulsen nu ud med en appel til alle borgere i Ringkøbing-Skjern om atter at passe på og genoptage de gode vaner, vi tillagde os i marts og april, da coronaen var på sit højeste.

- Tallene er steget de sidste par uger. Vi har heldigvis været forskånet for den store smitte i Ringkøbing-Skjern, men vi har også set i Aabenraa og Ringsted, at det hurtigt kan gribe om sig, siger Iver Poulsen.

- Vi oplever, at folk ikke længere er så opmærksomme på at holde afstand og spritte af, og det bekymrende, for vi skal beskytte vores ældre medborgere. Og de ældre er faktisk bekymrede, når de ser, at folk glemmer at holde afstand. Det er dem, det går værst ud over, hvis vi får et udbrud i kommunen, siger ældrerådsformanden.

Annonce

Hårdt for de ældre

Hans appel bakkes op af socialudvalgsformand Lennart Qvist (Kons).


I de første par måneder tog alle det alvorligt, men måske fordi smittetallet ikke er så højt, og man ikke selv kender nogen smittede eller nogen, der er gået bort, bliver man mindre forsigtig, inklusiv mig selv.

Lennart Qvist


- I de første par måneder tog alle det alvorligt, men måske fordi smittetallet ikke er så højt, og man ikke selv kender nogen smittede eller nogen, der er gået bort, bliver man mindre forsigtig, inklusiv mig selv. Men det er vigtigt, at vi holder afstand, spritter af og venter med håndtryk, siger Lennart Qvist der peger på, at plejehjemmene som de første vil blive lukkede igen, hvis smittetrykket igen stiger.

- Jeg har fået mange henvendelser fra pårørende og andre, som er bekymrede for vores svage. Der er ingen tvivl om, at det vil være hårdt for de ældre, hvis de igen må undvære besøg, siger han.

Annonce

83 smittede

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der 83 covid-smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune. Antallet har ligget konstant i længere tid, men steg med en enkelt den 20. juli.

Appellen fra ældrerådsformanden kommer efter, at Sundhedsstyrelsen opfordrer til brug af mundbind i offentlige transportmidler i myldretiden.

Desuden anser Sundhedsstyrelsen en hurtig stigning i smittede for en mulighed, da mange vender tilbage fra ferie og begynder arbejde og uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce