Skjern

1000 patienter skal finde ny læge: Politiker er bekymret for de ældre

1000 patienter hos Tinghuslægerne i Skjern skal ud i lægevalg 1. august. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Mange er bekymrede for de ældre borgere, når der skal være lægevalg i Skjern. Regionsrådsformand garanterer, at man vil forsøge at minimere ulemperne, og Ældrerådet vil arbejde på en løsning.

SKJERN: Når 1000 patienter fra Tinghuslægerne 1. august skal finde ny læge i Skjern, er der frygt for at de ældre, som har det svært med it, kommer til at stå bagerst i køen og i værste konsekvens få en læge i lang afstand fra Skjern.

Nogle ældre borgere er fritaget for digital post, men der er også ældre, som har digital adgang, men ikke er så sikre på at bruge it, at de kan komme igennem i den erfaringsmæssigt korte tid, der er at vælge læge i.

Det bekymrer Marianne Karlsmose, regionsrådsmedlem for Kristendemokraterne.

- Det er ikke alle, der kan skynde sig, siger Marianne Karlsmose.

Hun har netop fået svar på en række spørgsmål, som hun har stillet regionsrådsformand Anders Kühnau (S) om lægesituationen, herunder adgangen for de ældre.

Regionsrådsformanden svarer hende, at regionen vil forsøge at udligne de ulemper, der er for borgere, som er undtaget for digital post og dermed får informationer leveret som et brev i deres postkasse.

Der åbnes først for lægevalget en uges tid efter, at brevene er sendt ud, og desuden vil regionen sørge for, at Borgerservice løbende vil blive orienteret op til lægevalget, hvor borgerne kan henvende sig.

Måske åbne tidligere

Sporene fra det seneste lægevalg i Ringkøbing skræmmer hos Ældrerådet, hvor formand Iver Poulsen fastslår, at det er en problematik, som rådet er meget opmærksom på, da det handler om at varetage de svage ældres interesse.

Derfor vil Ældrerådet nu også bringe sagen op på sit næste møde og arbejde på, at det bliver en sag for regionen.

- Nu er det Skjern denne gang, men næste gang kan det være Grenå, så det er en generel problematik, siger Iver Poulsen, der også peger på, at det ikke bliver den sidste gang, at der kommer sådan en type sag.

Tidligere har lægevalget åbnet klokken 12, og en mulighed kunne være at åbne Borgerservice så tidligt, at der er god tid til at få hjulpet de ældre, der har brug for det.

- Kan vi finde en løsning, hvor Borgerservice åbner klokken 8 den dag, så vil vi gerne prøve det, forklarer Iver Poulsen.

Og Ældrerådet skal være velkommen til en dialog, siger borgerservicechef Carsten Spang.

- Vi er altid villige til at se på muligheder, og vi vil gerne snakke med Ældrerådet om, hvad vi kan gøre, så vi behandler alle lige indenfor lovgivningen.

0/0
Annonce
Annonce
Skjern For abonnenter

Skjern Bank-investor står frem: - Vi kan jo ikke have en rystet ledelse i en lokalbank

Annonce
Skjern

Linds folk bliver i Skjern Banks repræsentantskab

Skjern

Tysk bilist ramte bil i venstresving

Skjern For abonnenter

To fløje smelter sammen til én efterskole: - Vi har fået nogle fantastiske områder til vores ansatte og vores elever

Skjern For abonnenter

Trods forventning om røde tal: FrivilligVest lander et overskud for 2018

Skjern

Robotter spillede hockey

Skjern

Bent overrasket midt i sin morgensmøg: Fandt livløs mand drivende rundt i vandet

Skjern

Demente får mere liv i hverdagen: Kun fantasien sætter grænser

Skjern

Død person fundet i Stauning Havn

Skjern For abonnenter

Lind scorer trecifret millionbeløb på salg af Skjern Bank-aktier