Annonce
Hvide Sande

Æggesafari, ravsafari og havnerundfart

Klar til rundtur på stranden efter påskeæg. Pressefoto Seaside Safari.
Seaside Safari åbnede i weekenden ved østhavnen i Hvide Sande; her er der velkomstcenter og en lille butik.

HVIDE SANDE: Der blev arbejdet på højtryk, og natten måtte tages i brug. Men lørdag morgen var Michael Madsen og hans folk klar til at åbne Seaside Safari i Mamrelund.

- Vi er endnu ikke startet op med sejlture, men vi er begyndt med ture med traktorbus, fortæller han.

Michael Madsen driver med stor succes Jyllandsakvariet i Thyborøn, og har nu udbredt konceptet til Hvide Sande under navnet Seaside Safari.

Det er også meningen at der skal tilbydes ture på vandet - indbefattet tursejlads over Ringkøbing Fjord mellem Hvide Sande og Ringkøbing.

Bådene er dog ikke helt klar endnu, så derfor lægger Seaside Safari ud med guidede ture med traktorbus.

- Vi er startet ud med emner som æggesafari, ravsafari og havnerundfart, og programmet vil løbende blive udvidet med andre temaer, bådture og forskellige natursafarier, siger Michael Madsen.

Butikken i Mamrelund er i øvrigt noget helt specielt. Den er indrettet med agterenden af en fiskekutter, et gammelt træredskabshus og gamle fiskeredskaber som dekoration.

Udvalget af varer er også maritimt, da det er lykkedes for Michael Madsen at få forhandling af det kendte brand "hjemhavn".

Annonce
Denne båd smykker butikken i Mamrelund i Hvide Sande.

Påskeæg

I Hvide Sande har man selvfølgelig bemærket, at der er kommet en traktorbus til byen, og der bliver kigget nysgerrigt efter den, når den kører rundt på havnen.

Michael Madsen er begejstret for modtagelsen i Hvide Sande.

- Seaside Safari er blevet taget helt enormt positivt imod i Hvide Sande, og over alt, hvor guiderne kommer frem, møder de positive tilkendegivelser for det nye initiativ, siger han.

Æggesafari-turen giver jo næsten sig selv her i påskeugen. Her kan familien tage på æggejagt og møde kysten og havets påskeæg. Hvad er et æg, og hvem lægger dem? Kan børnene finde et æg, når det ligger gemt på stranden? Der er konkurrencer og gættelege med små chokolade-påskeæg som præmier.

Ravsafarien lærer gæsterne, hvor, hvordan og hvornår, de kan finde rav - og der gives ravgaranti på turene!

Under havnerundfarten i traktorvogn kan man høre om Hvide Sande havns historie, lokale sømandsfortællinger og om dengang, byen blev ti.

Man kan orientere sig om kommende ture på hjemmesiden seasidesafari.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce