Annonce
Hvide Sande

Æ Karklud spiller en rolle i krimi: Anita har lejet sit værtshus ud til optagelse af tv-serie

Anita Harris har selv sat prisen for at leje sig ind på hendes værtshus, Æ Karklud, i Hvide Sande, hvor produktionsselskabet Deluca Film onsdag i denne uge - angiveligt til ud på natten - foretager optagelser til en dramaserie for TV 2. Arkivfoto: Henrik Rasmussen 
TV 2 og Deluca Film er godt i gang med optagelserne til en ny krimiserie i Hvide Sande, hvor det store produktionshold onsdag tjekker ind på værtshuset Æ Karklud.

Hvide Sande: Kvinden bag disken på Æ Karklud i Hvide Sande, Anita Harris, får uvante gæster midt på ugen.

I forbindelse med optagelserne til en ny krimiserie for TV 2 har Deluca Film således lejet værtshuset hele onsdagen.

- Jeg kan forstå, at 'Karklud' bliver nævnt flere gange, så det er jo god reklame for mig. Det er helt sikkert også godt for byen - vi er ved at være med her ude i Hvide Sande, siger Anita Harris, der siden 2004 har budt velkommen til på adressen Søndergade 12.

Annonce

Forud for onsdagens optagelser har Deluca Film via opslag på Facebook de seneste dage været på udkig efter personer, 'der er klar på at agere stamgæster på et værtshus, hvor der drikkes øl og ryges mange cigaretter.'


Jeg kan forstå, at 'Karklud' bliver nævnt flere gange, så det er jo god reklame for mig.

Anita Harris, indehaver, Æ Karklud


Af et af opslagene fremgår det, at produktionsselskabet har brug for kvinder og mænd i alderen 35 til 70 år. For at kunne komme i betragtning er det ligeledes et krav, at 'man skal være frisk på at være mindre poleret i sit udseende' - forstået på den måde, at tøjet helst ikke skal være for pænt, lige som velfriseret hår og for megen makeup heller ikke er at foretrække.

En okay betaling

Deluca Film henvendte sig til Anita Harris for et par måneder siden, og hun har selv sat prisen for at leje Æ Karklud på sådan en onsdag midt i højsæsonen:

- Det er okay. Jeg har sat beløbet efter, hvor meget jeg omsætter for, siger hun.

Anita Harris tilføjer, at produktionsselskabet allerede har været forbi for blandt andet at foretage diverse opmålinger på værtshuset, hvor Deluca Film også kigger forbi tirsdag for at montere nogle ekstra persienner.

Så vidt, kvinden bag disken er orienteret, vil optagelserne strække sig ud over aftenen og natten, og der vil også blive sagt 'klar til optagelse' uden for Æ Karklud.

Trods den åbenlyse reklameværdi er Anita Harris dog lidt ærgerlig over, at optagelserne finder sted lige nu, hvor der er masser af feriegæster i Hvide Sande:

- Vi har nogle mega-gode dage med mange danske turister, der går i byen - det gør tyskere ikke i samme grad.

Egentlig havde Anita Harris gerne set, at hun kunne holde åbent som normalt under tv-optagelserne med de rigtige stamkunder på Æ Karklud. Men som hun selv konkluderer, så er der nok 'mange, der ikke vil filmes.'

Annonce

Kendt fra 'Arvingerne'

To udvalgte mænd - der har passeret de 60 - får angiveligt lidt mere tid i rampelyset end de andre statister på det vestjyske værtshus. I et opslag på Facebook har Deluca Film således fortalt, at de to herrer 'skal kunne spille over for vores hovedpersoner, hvor der drikkes, grines og spilles en drikkeleg':

- Der er ingen replikker, men der i mod en del skuespil involveret, hedder det også i opslaget.

Hovedrollerne i 'Hvide Sande'-krimien indtages af 47-årige Carsten Bjørnlund og 12 år yngre Marie Bach Hansen. Hun fik i 2014 sit folkelige gennembrud som Signe i DR-successerien 'Arvingerne', hvor Marie Bach Hansen såmænd også spillede over for Carsten Bjørnlund.

Den mandlige hovedrolle i krimiserien 'Hvide Sande' spilles af 47-årige Carsten Bjørnlund, der her er fotograferet under en optagelse på Nordhavnen, hvor han i starten af juli var med til at overvære dåben af et skib. Arkivfoto: Henrik Breum

Efter den uvante onsdag ser Anita Harris frem til at åbne som normalt torsdag klokken 10, for efter hårde måneder med corona-nedlukning swinger det nu atter fint på Æ Karklud:

- Det går kanon. Vi har virkelig fået gang i den. Vi er begyndt at få flere unge mennesker ind, så jeg kan ikke klage. Nu kan jeg lave en årsløn.

Bag om 'Hvide Sande'-serien

Tilde Harkamp er konceptuerende instruktør på krimiserien 'Hvide Sande.'

Hun har tidligere stået bag tv-serier som 'Friheden', 'Den anden verden' og 'Lærkevej' samt filmene 'Jagtsæson' og 'Iqbal og den hemmelige opskrift.'

'Hvide Sande' produceres af Deluca Film med støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune, Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film- og TV Fond samt Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein.

Serien er allerede solgt til visning i lande som Norge, Sverige og Finland.

Herhjemme får 'Hvide Sande' i løbet af 2021 premiere på TV 2 og TV 2 Play - der er indtil videre planlagt én sæson med otte afsnit.

Hovedrollerne spilles af 47-årige Carsten Bjørnlund og 35-årige Marie Bach Hansen.

I bærende biroller optræder kendte skuespillernavne som Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bjarne Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ro på vestjysk S-bagland: En enkelt har meldt sig ud i protest, men der er generel opbakning til partilinjen

Annonce