x
Annonce
Vestjylland

Årets tre første ulveangreb bekræftet med dna

De to angreb ved Ulfborg er mest sandsynligt udført af det lokale Stråsø-kobbel, mens det ifølge Naturstyrelsens svar kan udelukkes, at det er en kendt ulv i Danmark, der har udført angrebet ved Varde, skriver mediet "Her er ulven i Danmark". Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Ulfborg: Ulven var den skyldige, da tre vestjyske fåreavlere i dagene 2.-6. januar mistede får.

Det viser Naturstyrelsens svar på dna-prøver fra de døde får, skriver mediet "Her er ulven i Danmark", der har talt med de berørte fåreavlere.

Årets første ulveangreb skete ved Staby, vest for Ulfborg, hvor en fåreavler fandt tre døde får. Tre dage senere skete det næste angreb i nærheden af Varde. Her konstaterede en anden fåreavler om eftermiddagen den 5. januar, at to drægtige får var bidt så alvorligt i struben, at de måtte aflives.

Højst ét døgn senere fandt en tredje fåreavler ved Tim, syd for Ulfborg, et drægtigt moderfår dræbt samt yderligere tre får skambidt.

De to angreb ved Ulfborg er mest sandsynligt udført af det lokale Stråsø-kobbel, mens det ifølge Naturstyrelsens svar kan udelukkes, at det er en kendt ulv i Danmark, der har udført angrebet ved Varde, skriver mediet "Her er ulven i Danmark".

Derimod antyder svaret fra vildtkonsulenten i Sydjylland, at det kan være den tyske problemulv GW1430m, som få dage forinden ifølge myndighederne i Slesvig-Holsten passerede grænsen til Danmark.

Hanulven stod sidste år bag talrige angreb på får i den sydvestlige del af Slesvig-Holsten. Blandt andet bag ulvesikret hegn, hvilket førte til voldsomme protester fra lokale fåreavlere og lukning af en skovbørnehave.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce