Videbæk

Årets træner og årets ildsjæl i Spjald Fritid 2019

Årets ildsjæl blev Lise Lotte Bendixen for sin indsats indenfor svømning. Hun ses her sammen med Niels Jørgen H. Madsen, formand i Spjald Fritid. PR-foto
Årets Ildsjæl blev svømmelærer Lise Lotte Bendixen og Årets Træner blev Karen Lisbeth Riiskjær.

Spjald: Spjald Fritid har netop holdt sin generalforsamling og formand Niels Jørgen H. Madsen havde positive ting at fortælle i sin beretning.

- Ved udgangen af 2018 var der i Spjald Fritid 715 medlemmer, og dermed er det 61 flere medlemmer end det foregående år. Der er nærmest det samme antal medlemmer i badminton, gymnastik, svømning og tilbagegang i håndbold, der er faldet med cirka 40 medlemmer. Hvorimod fitness er gået meget flot frem til over det dobbelte antal medlemmer som året før, sagde han.

Spjald Fritid kårer hvert år årets træner og årets ildsjæl, således også i forbindelse med generalforsamlingen forleden.

Årets ildsjæl blev Lise Lotte Bendixen.

- Du har vel i cirka 20 år lært børnene i Spjald og Omegn, at blive trygge ved vand og at blive nogle dygtige svømmere. Lise Lotte er en ildsjæl, og har en enorm faglig viden og brænder for sin store interesse – at lære børn såvel som voksne at svømme samtidigt med, at de har det sjovt. Jeg vil sige, du har også medvirket til, at vi har vores svømmehal i dag i Spjald med mange brugere, sagde Niels Jørgen H. Madsen.

Årets træner 2019 blev Karen Lisbeth Riiskjær. Hun ses her sammen med Niels Jørgen H. Madsen, formand i Spjald Fritid. PR-foto

Årets træner: Karen Lisbeth Riiskjær

Årets træner 2019 blev Karen Lisbeth Riiskjær:

- Så har vi kåring af årets træner, hvor vi i øvrigt som nævnt har mange dygtige, som gør et stort stykke arbejde i foreningen. Blandt disse vil jeg på Spjald Fritids vegne gerne kåre dig Karen Lisbeth Riiskjær som årets træner i 2019, sagde Niels Jørgen H. Madsen Formand i Spjald Fritid.

- Du har været med i mange år som en del af Håndbold i Spjald, først mange år i Brejning KFUM og her i Spjald Fritid. Du har været ungdomstræner i mange år. Du er en som altid er klar og går langt for at hjælpe. Dertil er du en rigtig god sparringspartner og du har gjort og gør stadig en stor og flot indsats for håndbold i Spjald Fritid.

- Du er med på tiltag for eksempel som håndboldkaravanen sammen med skolen – du er guld værd for vores håndbold, også selvom der for tiden er lidt modvind for sporten. Derfor vil vi gerne sige dig et stort tillykke med titlen som årets træner i hvor 2019 i Spjald Fritid og stor tak for din flotte indsats.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce