Annonce
Tarm

Årets pokalskydning i Ådum Jagtforening

Fra venstre er det Peter Toft, Erik Lundsfryd, Mathias Gammelmark og Børge Nielsen med pokalerne. Foto: Tage Barslund Pedersen

Ådum: Ådum Jagtforening har afsluttet sæsonen med pokalskydning på banen i Bundsgård. Det var varmt og solrigt vejr, og aftenen blev nydt med spænding og forventning til resultaterne.

Der var mødt 13 -14 skytter frem, som skød om pokalerne i A og B række. Tage Barslund har sendt resultaterne:

Vildduer 25 duer: Mathias Gammelmark 23-25 og Peter Toft 20-25. A lukket 20 duer: Peter Toft 19-21 og Mathias Gammelmark 18-21. A lukket 10 bagduer: Mathias Gammelmark 9-10 og Martin "Smed" Hansen 9-10.

A åben 24 duer: Mathias Gammelmark 22-25 og Martin "Smed" Hansen 18-26. A 5 doubleer: Mathias Gammelmark 10-10 og Hans Buhl 8-10.

B lukket 16 duer: Børge Nielsen 11-19 og Simon Pontoppidan 7-16. B lukket 10 bagduer: Erik Lundsfryd 7-10 og Børge Nielsen 7-12.

Træningspokalen gik til Peter Toft. Der var pokaloverrækkelse i Jagthytten. Efter aftenens oplevelse af flot skydning var der god afsætning for Benny Toft ved grillen.

/Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce