Skjern

Årets påsketræk satte rekord - løb tør for armbånd

Årets påsketræk havde - ligesom traktorerne - fuld damp på motorerne. Arkivfoto: Mads Dalegaard

BORRIS: 5000 armbånd var fremstillet til årets påsketræk i Borris, men allerede ved middagstid påskedag var de sluppet op, for det væltede ind med gæster.

Landmand Jens Sørensen stod for parkeringen, og da han løb tør for parkeringspladser på sin jord, måtte han inddrage sin kornmark til formålet.

Med trækkere, frivillige og naturligvis gæster, har der i hvert fald været 6000 på besøg i traktortrækarenaen, vurderer pr-ansvarlig Inger Bech Sørensen, der også kan konstatere, at påstetrækket dermed har slået rekord.

- I 2018 udleverede vi 4300 armbånd, og vi har ramt rigtig mange ekstra, så det er en succes, må vi sige.

I løbet af de år, der har været holdt påsketræk i Borris, har interessen for arrangementet bredt sig som ringe i vandet, og her har Facebook haft en finger med i spillet. Inden påsketrækket blev der lagt videoer op, og da en video ramte 100.000 Facebook-brugere og gav 50.000 visninger, undersøgte Inger Bech Sørensen, hvad der var sket. Det viste sig, at videoen var blevet delt talrige gange i USA, hvilket må siges at være langt væk fra Borris.

Langvejs fra kom også både gæster og traktortrækkere. Det første år var der en deltager med fra Norge, som havde 10 tilskuere med. I år var der ni traktortrækkere fra Norge, og på sidelinien var der 200 nordmænd. Disse har holdt påskeferie i området, og de anbefaler oplevelsen til andre.

- Det vigtigste er, at vi byder på et ordentligt stævne, så vi hele tiden kan blive bedre og bedre, siger Inger Bech Sørensen.

Pengene fra påsketræk går til at afvikle på det arena-byggeri, der nu er lavet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce