Annonce
Skjern

Årets påsketræk satte rekord - løb tør for armbånd

Årets påsketræk havde - ligesom traktorerne - fuld damp på motorerne. Arkivfoto: Mads Dalegaard

BORRIS: 5000 armbånd var fremstillet til årets påsketræk i Borris, men allerede ved middagstid påskedag var de sluppet op, for det væltede ind med gæster.

Landmand Jens Sørensen stod for parkeringen, og da han løb tør for parkeringspladser på sin jord, måtte han inddrage sin kornmark til formålet.

Med trækkere, frivillige og naturligvis gæster, har der i hvert fald været 6000 på besøg i traktortrækarenaen, vurderer pr-ansvarlig Inger Bech Sørensen, der også kan konstatere, at påstetrækket dermed har slået rekord.

- I 2018 udleverede vi 4300 armbånd, og vi har ramt rigtig mange ekstra, så det er en succes, må vi sige.

I løbet af de år, der har været holdt påsketræk i Borris, har interessen for arrangementet bredt sig som ringe i vandet, og her har Facebook haft en finger med i spillet. Inden påsketrækket blev der lagt videoer op, og da en video ramte 100.000 Facebook-brugere og gav 50.000 visninger, undersøgte Inger Bech Sørensen, hvad der var sket. Det viste sig, at videoen var blevet delt talrige gange i USA, hvilket må siges at være langt væk fra Borris.

Langvejs fra kom også både gæster og traktortrækkere. Det første år var der en deltager med fra Norge, som havde 10 tilskuere med. I år var der ni traktortrækkere fra Norge, og på sidelinien var der 200 nordmænd. Disse har holdt påskeferie i området, og de anbefaler oplevelsen til andre.

- Det vigtigste er, at vi byder på et ordentligt stævne, så vi hele tiden kan blive bedre og bedre, siger Inger Bech Sørensen.

Pengene fra påsketræk går til at afvikle på det arena-byggeri, der nu er lavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce