Annonce
Skjern

Årets Landsby fejres 3. januar

Stauning Havn er blandt de stedbundne kvaliteter i landsbyen ved Ringkøbing Fjord. PR-foto

Stauning: Allerede 16. december fik borgerne i Stauning beskeden om, at Stauning har vundet titlen som Årets Landsby i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det fejres 3. januar, hvor Landdistriktsrådet møder op med præmiechecken på 25.000 kroner.

Fejringen finder sted på pladsen foran købmanden.

- Stauning er et rigtig godt eksempel på en lille landsby med store projekter - og et godt eksempel på, hvad en landsby i 2020 skal kunne tilbyde moderne familier, der gerne vil bo i et stærkt, velfungerende og trygt lokalsamfund, siger formanden for Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, Torben Hjøllund Mortensen, i en pressemeddelelse.

Med titlen som kommunens landsby følger også en indstilling som kommunens kandidat til Region Midtjyllands Landsbypris 2020.

- Landsbyernes eksistensgrundlag og formål er ikke længere det samme, som dengang de blev grundlagt - og den udvikling har Stauning forstået at fange og formået at omstille sig efter, siger Torben Hjøllund Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce