Annonce
Skjern

Årets Landsby: - Borris er bestemt værdig!

Frederik Holk fra Børnehuset i Borris undrede sig noget over postyret i hans børnehave en helt almindelig fredag eftermiddag. Men Børnehuset var på bedømmelseskomiteens rute i byen, og her fik skoleleder Jens Kronborg ordet for at fortælle om børne- og skoleliv. Foto: Anita Rahbek
I begyndelsen af den kommende uge bliver det offentliggjort, om Borris bliver vinder af Årets Landsby 2020
Annonce

BORRIS: To sorte minibusser indtog gader og veje i Borris fredag eftermiddag, alt imens Dannebrog vajede i de fleste haver.

- Vi kalder dem Krone 1 og Krone 2 i dagens anledning, lød det spøgefuldt fra Lars Rahbæk, der førte an, da minibusserne blev tømt ved Børnehuset.

Ud trådte bedømmelseskomiteen, der har det sidste ord at skulle have sagt, når valget om hvilken af tre landsbyer, der bliver kåret som Årets Landsby 2020.

Borris var sidste stop på komiteens rute, der også er gået forbi Haastrup på Fyn og Bjergsted på Sjælland.

Dagen begyndte med en præsentation i hallen og fortsatte så ved Børnehuset, hvor komitemedlemmerne ankom med store smil på læberne, mens børnene kiggede lidt forundret på flokken.

Leder af Børnehuset Rene Madsen og skoleleder Ole Kronborg fortalte om børnenes verden i Borris, mens der blev lyttet opmærksomt.


De er i byen med til at skabe det gode liv og tage hånd om de svage, så de er bestemt værdige.

Carsten Hansen (S), medlem af komiteen og tidligere minister


Ole Kronborg bor ikke selv i Borris, men synes, at det er helt fortjent at landsbyen er i finalen.

- Alt det, der er gang i i Borris, skabes i fællesskab, og børn trives godt i solide, inkluderende fællesskaber. Her skaber man en ide om et godt liv og bygger ovenpå med fællesspisning og i foreningslivet. Så er det meget synligt, hvad man rykker imod som tilflytter, sagde Ole Kronborg til Dagbladet.

Bedømmelseskomiteen fra Årets Landsby 2020 lyttede interesseret, da Børnehusets leder, Rene Madsen havde ordet, og medlemmerne var i det hele taget smilende og i godt humør hele eftermiddagen. Foto: Anita Rahbek

Skolelederen er ikke den eneste, der kan se kvaliteterne ved Borris. Carsten Hansen (S), der er tidligere minister for by, bolig og landdistrikter var enig i, at Borris’ finaleplads er velfortjent.

- Ja, bestemt. Det var vi klar over, inden vi kom, men det er stadig noget andet at se og møde det. Der er en livskraft og en hurtig omstilling i fællesskabet, som Borris kan præstere. De er i byen med til at skabe det gode liv og tage hånd om de svage, så de er bestemt værdige, sagde Carsten Hansen.

Han understregede dog, at det også gælder for de to andre finalister, så det var ikke et fingerpeg om, hvorvidt det bliver Borris, der vinder titlen som Årets Landsby.

Tidligere leder af børnehaven Preben Frederiksen lagde vejen forbi Børnehuset med sin guitar og spillede for, da komiteen sang med på Borris-sangen. Foto: Anita Rahbek

Turen i Borris fortsatte til Åstedsparken, genbrugsbutikken og blev rundet af ved EV-Shoppen, hvor alle var inviteret under behørig hensyntagen til corona-restriktionerne.

- Det foregik i godt humør hele vejen rundt, og jeg føler virkelig, at det er gået godt. De smilte og fortalte, at de også var blevet rørt undervejs, sagde Lars Rahbæk, efter han havde sendt komiteen på weekend.

Det trængte han også selv til, for det var en intens fredag eftermiddag.

- Men vi talte om bagefter, at vi faktisk er supergodt tilfreds med, hvordan det forløb. Vi kan se, hvis noget går dårligt, men det synes vi faktisk ikke, at det gjorde. Vi føler, at vi har gjort, hvad vi kan, sagde han glad.

Så nu er det bare at vente i spænding. Bedømmelseskomiteen vil komme med afgørelsen i den kommende uge. Vinderen af Årets Landsby 2020 vil så blive fejret med maner lørdag 26. september.

Hvis Borris vinder titlen som Årets Landsby 2020, skal Ea Davidsen på fem år med til fest. Foto: Anita Rahbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Fra i morgen kan du testes for coronavirus i Tarm

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens smittetal: Der er ikke fundet nye smittetilfælde i Ringkøbing-Skjern det seneste døgn

Annonce