Annonce
Ringkøbing-Skjern

Årets Gjæwe Vestjyder på podiet: Pris til seks ildsjæle

På Landbobankens generalforsamling onsdag aften blev der vanen tro uddelt priser til årets gæve vestjyder. På billedet er det vinderne sammen med chefredaktør Gudrun Pedersen (nummer to fra venstre) og Landbobankens adm. direktør John Fisker (yderst til højre). Det gæve vestjyder er fra venstre er det: Bodil Stubkjær Jensen fra Lønborg, Henrik Bjerg fra Stadil, Nikolaj Rørbæk de Place fra Rækker Mølle, Bodil Schmidt fra Kloster, Niels Kornberg fra Ringkøbing og Hans Christian Vad fra Herborg. Foto: Jørgen Kirk

Ringkøbing-Skjern: Vestjylland er kendt for sit rige foreningsliv - og dermed også for de mange frivilliges indsats i foreninger, byer og alle mulige sammenhænge. Det er grunden til, at Ringkjøbing Landbobank og Dagbladet Ringkøbing-Skjern hvert år uddeler prisen En Gjæw Vestjyde til mennesker, der udfører et ulønnet arbejde til gavn for andre, eller som gennem en særlig indsats har gjort sin egn eller by kendt.

Med prisen En Gjæw Vestjyde følger et synligt bevis i form af en vase, der måske kan finde plads på kaminhylden derhjemme – samt et rejselegat på 10.000 kr. som en påskønnelse for det store, frivillige arbejde, de har udført.

En mængde gode og velbegrundede indstillinger er kommet ind, og Foreningssamvirket i Ringkøbing Skjern Kommune er blevet sat på en svær opgave i arbejdet med at udpege de seks, der vinder årets pris som Gjæwe Vestjyder.

Men det lykkedes - og i forlængelse af Landbobankens generalforsamling onsdag modtog seks mennesker foran et rekordstort antal deltagere prisen.

Her kan du læse chefredaktør Gudrun Pedersens begrundelse for hver enkelt prismodtager:

Bodil Schmidt fra Kloster

På Landbobankens generalforsamling onsdag aften blev der vanen tro uddelt priser til årets gæve vestjyder.Foto: Jørgen Kirk

I indstillingen af Bodil som Gjæw Vestjyde hedder det blandt andet, at du er en ildsjæl med store bogstaver.

Du er drivkraften bag Naturens Dag i Røjklit Havn…

Du samler frivillige, og du cykler rundt for at slå på reklametrommer for loppemarkedet …

Du forskønner Kloster og omegn ved at gå forrest, når der skal fjernes ukrudt og samles affald …

Kaffe og kage til 100 Sankthans-deltagere? Det er da ikke noget problem for sådan én som dig!

Og så nyder Klosters udenlandske beboere i øvrigt godt af dig: Hver mandag aften kan man finde dig i Centret, hvor du er en står del af ’Velkommen Her’ - med tilbud om lektiehjælp og med indføring i dansk med den rigtige vestjyske dialekt.

Stort tillykke til Bodil Schmidt med titlen Årets Gjæwe Vestjyde i Hvide Sande-området.

Niels Kornberg fra Ringkøbing

På Landbobankens generalforsamling onsdag aften blev der vanen tro uddelt priser til årets gæve vestjyder.Foto: Jørgen Kirk

Niels – også kendt som ”Korn”; du har hele dit liv været en stor del af Ringkøbing IF. Først som spiller, men da du lagde målmandshandskerne fra dig, var der masser af andre ting, du kunne og ville gøre for din klub.

Holdleder; kampfordeler; koordinator for den interne dommerklub i RIF; ansvarlig for infotavlen og for kontakten til DBU Jylland; video fra alle kampene… For at nævne bare en lille smule af det hele.

Den, der har indstillet dig, fortæller, at du er meget beskeden omkring din egen rolle for klubben. Faktisk var du selv fremme med at foreslå en anden frivillig til prisen her.

Bedre held med det næste gang, for denne gang er det dig, det gælder.

Stort tillykke til Niels Kornberg med titlen Årets Gjæwe Vestjyde i Ringkøbing-området.

Hans Christian Vad fra Herborg

På Landbobankens generalforsamling onsdag aften blev der vanen tro uddelt priser til årets gæve vestjyder.Foto: Jørgen Kirk

Hans Christian; dine med-herborgensere er ikke i tvivl om, hvad der gør dig til indbegrebet af en ildsjæl og en Gjæv Vestjyde: Du er, som det hedder i indstillingen, en stor del af den udvikling, der sker og er sket i Herborg.

Da kommunen lukkede Herborg Skole, var du én dem, der tog initiativ til Herborg Friskole, og du har stor fortjeneste i, at den er blevet en succes.

Du var også med til at lægge grundsten og en masse hårdt arbejde i at få Kuben op at stå – og som formand gennem seks år har du også været med til at sikre Herborg Ungdomsforenings udvikling.

”Smittende energi, visionær og altid i stand til at se muligheder - han brænder for udvikling af Herborg sogn.” Sådan skriver de om dig!

Stort tillykke til Hans Christian Vad med titlen Årets Gjæwe Vestjyde i Spjald/Videbæk-området.

Nikolaj Rørbæk de Place fra Rækker Mølle

På Landbobankens generalforsamling onsdag aften blev der vanen tro uddelt priser til årets gæve vestjyder.Foto: Jørgen Kirk

Nikolaj – du er uundværlig – du er vellidt – og du er altid klar med en hjælpende hånd! Og det er ikke bare noget, jeg står og siger; det er noget, som dine medborgere i Rækker Mølle fortæller os.

Du lægger en utrolig masse timer i håndboldklubben – som træner for U10 drengene i 6 sæsoner; som speaker til klubbens hjemmekampe i 2. division damer og herrer - og ved klubbens Oktoberfest hjælper du også til.

Du har siddet i Sogneforeningen i en lang årrække, og det er dig, vi allesammen kan takke for kønt beplantede krukker ved vejene ind til Rækker Mølle.

Og så er der jo Firkløver-Weekenden – og juletræstændingen – og projektet ved søen – og hjælp til lokale landmænd, der har brug for det ...

”Nikolaj tænker ofte mere på andre end sig selv og sætter en ære i at hjælpe”, skriver dine bysbørn i indstillingen.

Sort tillykke til Nikolaj Rørbæk de Place med titlen Årets Gjæwe Vestjyde i Skjern-området.

Bodil Stubkjær Jensen fra Lønborg

På Landbobankens generalforsamling onsdag aften blev der vanen tro uddelt priser til årets gæve vestjyder.Foto: Jørgen Kirk

Bodil; du er altid fuld af ideer - og du er også klar til at føre dem ud i livet. Og det er vel at mærke ved siden af dit fuldtidsarbejde, landbruget derhjemme og de fire børn.

Når KFUM-spejderne i Lønborg-Vostrup er på lejr, så er det dig, der sover inde hos børnene og holder øje med, at alle nu også trives.

Du tager også spejderne med til julemarked på Lønborggård, hvor børnene sælger ting, som de selv har lavet.

I Vostrup Gymnastik- og Ungdomsforening er du også med – og for en boldtaber som mig er det en særlig glæde at høre om ”boldtosserne”, dit hold for børn, der kan lide at lege med en bold, uden at de skal spille kampe.

Indstilleren skriver til sidst: ”I Bodils ordbog tror jeg ikke, at ordet ”problemer” findes, men i stedet ord som ”opgaver og udfordringer” - Så I kan nok forstå, at vi er stolte af at have Bodil i vores område…”

Det kan vi godt forstå, ja! Stort tillykke til Bodil Stubkjær Jensen med titlen Årets Gjæwe Vestjyde i Tarm-området.

Henrik Bjerg fra Stadil

På Landbobankens generalforsamling onsdag aften blev der vanen tro uddelt priser til årets gæve vestjyder.Foto: Jørgen Kirk

Den sidste Gjæwe Vestjyde, som jeg vil stille sigtet på – det er dig, Henrik.

Gennem mange år har du lagt et stort, frivilligt arbejde i Stadil-Vedersø Skytteforening. Du er formand i foreningen, og hver mandag er det dig, der har ansvaret for skydetræningen i klubben.

Den, der har indstillet dig til prisen, roser dig for at gøre meget for hver enkelt skytte. Da indstilleren var på efterskole – og derfor ikke kunne komme for at skyde om mandagen - jamen, så åbnede du da bare skydekælderen i weekenden, så der kunne øves.

Det er vigtigt for dig, at de unge medlemmer får gode oplevelser. Så du kører gladeligt Jylland tyndt, for at de kan komme til stævner og til DM.

Om det så er sommerferien, så bruger du en uge af den på Skydeskolen, og i din fritid indberetter du skyde-resultater til forbundet.

Et stort tillykke til Henrik Bjerg med titlen Årets Gjæwe Vestjyde i Tim/Ulfborg-området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce