Annonce
Erhverv

Årets Fisker hedder Frank Theodorsen

Frank Theodorsen er Årets Fisker 2019. Han er kåret af Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank. Fra venstre adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen; Line Dalgaard Jensen, Fiskeri Tidende; Frank Theodorsen og Mogens Jensen (S), minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde. Pressefoto: Ole Iversen
Valget faldt på Frank Theodorsen, der får prisen for sin kamp for og tro på fiskeriet i Østersøen.
Annonce

Vestjylland: Det er ikke nogen hemmelighed, at fiskeriet i Østersøen er under pres. Lukkeperioder og nedadgående kvoter udfordrer fiskerne – inklusiv Frank Theodorsen.

Men fiskeren giver ikke op, han råber op og mener bestemt stadig, at der her er fisk at komme efter i området. Han tror på og kæmper for fiskeriet, og bl.a. derfor har Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende kåret ham som Årets Fisker 2019 til den årlige fiskerikonference, som i år blev afholdt på Restaurant Isværket i Lemvig.

Frank Theodorsen er fra Langeland og fisker med fartøjet SG 92 GI-Bri, som han ejer med sin bror. Siden midten af 1600-tallet har familien drevet fiskeri fra øen, og han er dermed 10. generation. Derfor står fiskeriet i dette østlige område ham også meget nært. Som det lyder i indstillingen til Årets Fisker:

"Frank er nemlig fra Bagenkop og har længe været med til at drive fiskeriet derfra, da han tænker lokalt samt fremad. Lokalt menes der, at der stadig er fisk at fange, så dette skal bibeholdes. Dette kæmper Frank for, hver dag".

Jurykomiteen har bestået af administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, Flemming Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, Torben Høy, Vest Fisk og Line Dalgaard Jensen, Fiskeri Tidende.

Fiskerikonferencen afvikles i et samarbejde mellem Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende. Prisen blev sidste år uddelt til Jens Frich fra Hvide Sande.

/ misa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce