Annonce
Ringkøbing-Skjern

Årets begivenhed: Mange tusinde strikker et hemmeligt sjal som kun Mr. West ved hvordan kommer til at se ud

I år er det tredje gang lørdagens klummeskribent deltager i Mystery Knit A Long. Her er det sjalet fra 2020. Privatfoto

Jeg er i gang med mit 3. år som strikker, og i den forbindelse har jeg erfaret, at der er ved at opstå en tradition, som intet mindre er blevet årets begivenhed i mit strikkeliv: Stephen Wests årlige ”vi-strikker-sammen-et-hemmeligt-sjal-som-kun-Mr.-West-himself-ved-hvordan-kommer-til-at-se-ud”.

Lotte Bliddal. Pressefoto

Hypen starter i august måned, hvor en hardcore Stephen West fan, Helle Christiansen, opretter årets Facebook-gruppe til formålet ”SHAWLOGRAPHY MKAL 2021”, til hvilken alle vi afhængige hurtigt optages i og straks påbegynder gætterier om årets sjal. Hvilke strikketeknikker skal tages i anvendelse, og hvilke farver bør vi vælge. 

Folk analyserer på baggrund af alle slags informationer fra Stephen West. Er der hemmelige hints, tips, afsløringer eller andre subtile budskaber om, hvad vi skal strikke? F.eks. introduceres vi for en video, hvor den meget feminine Mr. West danser en mærkelig erotisk dans med sine venner og sit garn (ja, det passer…) og fortæller noget om, at vi alle sammen skal vælge 5 forskellige farver garn á 100 gram. Der tolkes på hans dans, hans påklædning, hans makeup og på alt hvad han siger og gør.

Annonce

Herefter er vi mange tusinder, der den 1. september køber opskriften til det hemmelige sjal. Sidste år havde 6.400 strikkere inklusiv mig købt deres opskrift via et strikke-forum kaldet ”Ravelry”.

Opskriften kan købes ad andre kanaler, så vi er mange deltagere fra hele verden. Opskriften koster 58 kr. Vi får tilsendt en pdf-fil med informationer om, hvilket garn, vi kan strikke i, og hvordan farvekombinationerne kan se ud, og vi får at vide, at vi skal strikke sjalet på pind 3,5 i år. 

Hele september måned bruges så mere eller mindre på at vælge garn og finde frem til de 5 farver, som vi hver især vil strikke sjalet i. De seneste år er alt garn blevet udsolgt på 10 minutter i Stephen Wests garnforretning i Amsterdam. Det er vildt. Heldigvis finder der så mange dygtige mennesker, som farver deres garn, og jeg har fundet min egen garnpusher i form af Fru Jensens Unikum her i Videbæk. Hvor heldig har man lov til at være?

Sjalet fra 2019. Privatfoto

Og indrømmet: jeg bruger også min tid på at følge med i alle rygterne og gætterierne om, hvordan sjalet kommer til at se ud og hvilke strikketeknikker, vi kommer til at bruge. Lidt nørdet bliver man vel hen ad vejen.

Fredag den 8. oktober 2021 bliver den helt store dag, for i løbet af denne dag, kommer første del af strikkeopskriften på en mail til os alle. I facebookgruppen er der en, der kommer til at skrive, at nu har hun (eller han!) modtaget første del af opskriften, hvorefter der hersker vild jubel et kort øjeblik. Derefter kaster strikkerne sig frådende over første del, og så er der ofte tavshed i gruppen i lidt over et døgn, indtil den første hurtigstrikker råber ”FÆÆÆÆÆÆRDIIIIIG”. 

Vi, der strikker langsomt, kæmper ufortrødent videre, men kan nu få en idé om, hvordan det, vi strikker, skal se ud, eftersom vedkommende naturligvis dokumenterer sit veludførte arbejde i form af billeder til inspiration og hjælp for alle os andre.

Derefter kaster strikkerne sig frådende over første del, og så er der ofte tavshed i gruppen i lidt over et døgn, indtil den første hurtigstrikker råber ”FÆÆÆÆÆÆRDIIIIIG”.

Fredagen efter får vi del to af opskriften, og sådan fortsætter det fire fredage i alt. Sidste del kommer fredag den 29. oktober 2021. I løbet af november og december måned afsløres via Facebook og Instagram tusindvis af færdige fantastiske sjaler med hvert deres specielle udtryk grundet vidt forskellige valg af garntyper og garnfarver. Det er smukt.

Jeg strikkede med i 2019, 2020 og nu igen i år 2021. Det er en fest. Jeg startede med at strikke i maj 2019 og allerede i oktober måned strikkede jeg med på min første MKAL, som i øvrigt står for Mystery Knit A Long. 

Der er rigtig megen hjælp at hente. Opskriften er udførlig, Stephen West hjælper med en video til hver del af den hemmelige opskrift på Youtube, hvor han viser de strikketeknikker, der skal anvendes i den pågældende opskrift, og så er den danske facebookgruppe en fantastisk støtte. Gruppedeltagerne er så venlige, kærlige og ærlige, og det er som bekendt et særsyn i disse tider, hvor de sure og kritiske fylder alt for meget overalt på de sociale medier.

Så vær ikke bange for, at opskriften er på engelsk. Det siger min mor selv - hun strikkede med sidste år, og hun hopper også med i år.

Ses vi mon? Du kommer ikke til at fortryde det.

Links til MKAL - Mystery Knit A Long

 
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Debat

På med vandreskoene: Eventyret venter lige henne om næste vejsving

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Annonce