Annonce
Erhverv

Årets Bank for femte år i træk: Landbobanken vinder endnu engang flot pris

John Fisker - står for femte år i træk for "Danmarks bedste bank". Foto Johan Gadegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
For femte år i træk kan direktør John Fisker og de ansatte i Ringkøbing Landbobank glæde sig over at vinde fornem pris; banken vinder prisen som Årets Finansvirksomhed i kategorien "store banker" og i kategorien "vækst".
Annonce

RINGKØBING: Direktør John Fisker kan roligt lade flaget gå til tops: Landbobanken har gjort det igen!

Finanswatch kårer i samarbejde med revisionsfirmaet EY hvert år de mest veldrevne finansvirksomheder i Danmark. Der gives priser på en række områder; hovedprisen er dog "Årets bank", og i kategorien "store banker" løb Landbobanken for femte år i træk med titlen som bedste pengeinstitut.

Som en bonus får Landbobanken også en pris i kategorien "vækst".

EY har grundigt gennemset regnskaberne for 2019, og bankerne opnår point både for en konkrete præstation i 2019 og i forhold til tidligere år. Det vil altså sige, at det er de nøgne tal for indtjening, vækst i indtægter, soliditet og effektivitet, der tæller. I sin begrundelse for at give Landbobanken prisen som "årets bank" i kategorien store og mellemstore banker, skriver Finanswatch:

"Banken har i 2019 været kategoriens bedste på både driftseffektivitet og vækst på toplinjen og har herudover formået at levere et flot resultat på bundlinjen. Ringkjøbing Landbobank gør sig særligt bemærket ved at have den højeste egenkapitalforrentning over de seneste fem år og en af markedets højeste egenkapitalforretninger i 2019. Banken har gennem de sidste fem år formået at have en gennemsnitlig egenkapitalforrentning på 14 procent – det seneste år på 13 procent. Banken har ligeledes præsteret en flot vækst i nettorente- og gebyrindtægter på 38 procent det seneste år og 117 procent i perioden 2015 til 2019. Samtidig har banken markedets højeste indtjening pr. omkostningskrone på 2,34 kroner i 2019".

Og i begrundelsen for at give Landbobanken vækstprisen i kategorien store og mellemstore banker, skriver Finanswatch: "Ringkjøbing Landbobank vinder vækstkategorien blandt de store og mellemstore banker. Ringkjøbing Landbobank har i 2019 udmærket sig ved at præstere en flot vækst i både nettorente- og gebyrindtægter og udlån. Banken har opnået en vækst i nettorente- og gebyrindtægter på 38 procent i forhold til 2018 og 117 procent i perioden 2015 til 2019. Væksten blev yderligere styrket ved fusionen med Nordjyske Bank i 2018. Udlånsporteføljen er steget med 105 procent over de seneste fem år."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce