Sport

Åge Hareide: Kosovo-kamp er et wake-up call

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Åge Hareide er ikke glad for Danmarks indsats i Kosovo, men den sløje præstation kom på det rigtige tidspunkt.

Der skal en anden indsats til, hvis Danmarks fodboldlandshold skal slå Schweiz i tirsdagens EM-kvalifikationskamp.

Sådan lyder det fra landstræner Åge Hareide efter torsdagens generalprøve i Kosovo, hvor Danmark akkurat fik tilkæmpet sig uafgjort med en sen udligning til 2-2.

- Det var et wake-up call for os. Man kan ikke gå på banen i Europa, og tro at man gå igennem en kamp, uden at alle giver 100 procent.

- Det var godt, at vi havde den her kamp en torsdag aften i Kosovo frem for i Schweiz.

- Nogle gange har man brug for at spille en kamp, inden man tager hul på et nyt kapitel, og vi har brug for mere træning inden kampen mod Schweiz.

- Alle spillere skal være 100 procent klar til at præstere mod Schweiz. Men de skal også have kredit for at kæmpe til det sidste i dag (mod Kosovo, red.), siger Åge Hareide på et pressemøde.

Efter at have været bagud 0-1 ved pausen udlignede indskiftede Christian Eriksen i det 63. minut på et straffespark blot for at landstræneren kunne se, at Kosovo atter var i front kort efter. Føringen varede til tillægstiden, hvor Pierre-Emile Højbjerg udlignede til 2-2.

Hareide havde blandt andet bænket Christian Eriksen, Lasse Schöne og anfører Simon Kjær, men de behøver ikke frygte en gentagelse i tirsdagens EM-kvalifikationskamp mod Schweiz.

- Vi ville ikke have skader til dem før kampen mod Schweiz. De er sikre i vores startopstilling, så derfor kunne vi lade andre spille sammen, siger Åge Hareide.

Før kampen mod Kosovo havde Åge Hareide sagt, at han hellere ville have trænet frem for at spille testkampen, hvis ikke Det Europæiske Fodboldforbunds regler dikterede, at Danmark skulle spille.

Kosovos to føringer var med til at presse landsholdet til mere end en god træningsdag, siger Hareide.

- Det var meget god træning for os. Kosovo spillede godt. De havde mange gode angrebsspillere, som vi også vidste på forhånd. Ved 1-0 havde de godt styr på det.

- Vi må ikke undervurdere nogle hold i Europa, hvis vi skal vinde fodboldkampe. Derfor var det godt, at vi kom tilbage efter at have foræret to mål væk. Men Kosovo gjorde det godt, og derfor var det en god træningskamp for os, siger Åge Hareide.

/ritzau/

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce