Annonce
Sport

Åge Hareide er imponeret af Lucas Andersen i Superligaen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fem mål og fire måloplæg i Superligaen har banet vej for Lucas Andersens udtagelse til det danske landshold.

AaB-spilleren Lucas Andersen har været nordjydernes altoverskyggende stjerne i de første 12 spillerunder af superligasæsonen, og søndag formiddag blev han hasteindkaldt til fodboldlandsholdets testkamp mod Luxembourg på tirsdag.

Landstræner Åge Hareide har nemlig også set med, når Andersen har været det kreative omdrejningspunkt i AaB's offensiv. Derfor kan nordjyden få sin første landskamp i tre år, hvis han kommer på banen.

Det er ellers sjældent, at Hareide kigger mod Superligaen for at udtage spillere. Før udtagelsen af Lucas Andersen var reservemålmand Jesper Hansen den eneste i landsholdstruppen med en dagligdag i Danmarks bedste række.

- Lucas Andersen vil vi gerne se, fordi han har været god i Superligaen, siger Hareide og afviser samtidig, at Lucas Andersen er udtaget, fordi kampen spilles i Aalborg.

- Det havde været en billig baggrund at blive udtaget på, hvis det skyldtes, at han tilfældigvis var i Aalborg. Hvis man tænker på den måde, så har Lasse Nielsen jo også en fortid i Aalborg. Og vi kan også udtage Allan Gaarde, siger Åge Hareide muntert.

Nordmanden har også udtaget Malmö FF-duoen Jonas Knudsen og Lasse Nielsen. Sidstnævnte havde sin fodboldopvækst i AaB.

De to forsvarsspillere har tidligere været med på landsholdet under Åge Hareide, og derfor var det oplagt at indkalde dem. De kan problemfrit køre over Øresund søndag formiddag, så de kan være med i landsholdets fly til Aalborg søndag eftermiddag.

- Lasse Nielsen og Jonas Knudsen er med, fordi det er nemt at sluse dem ind på holdet. De har begge været med tidligere, siger Hareide.

De tre hasteindkaldte spillere erstatter Yussuf Poulsen, Jens Stryger Larsen og Andreas Christensen.

Yussuf Poulsen får fri til at se sin tre uger gamle søn, mens Hareide ikke vil tage chancer med de to forsvarsspillere, som begge blev skiftet ud i lørdagens 1-0-sejr over Schweiz.

- Vi ved ikke, om der er noget med Jens Stryger og Andreas Christensen, men vi tager ingen chancer med dem. Vi vil også gerne have et godt forhold til deres klubber, og så skal vi ikke holde på dem til en træningskamp, hvis der er noget i vejen.

- Havde det været en EM-kvalifikationskamp, havde tingene været anderledes. Nu kan deres klubber selv undersøge dem og drage en konklusion, siger Åge Hareide.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce