Annonce
Tarm

Ådum Børneunivers har på tværs af klasseskel deltaget i rollespillet "Tågeøen"

Eleverne på Ådum Børneunivers har deltaget i rollespillet "Tågeøen" på tværs af klasserne. Privatfoto

Ådum: Eleverne på Ådum Børneunivers har oplevet en anderledes skoleuge i rollespillet "Tågeøen". På tværs af klasserne blev alle delt i syv klaner med navne, de selv valgte. Grupperne måtte gøre en stor indsats for at holde tågemaskinen i gang og derfor sørge for produktion af "tågesten".

De indtjente "tågesten" fik eleverne for diverse opgaveløsninger, og stenene blev brugt til maskineriet for at holde tågen så tæt, at fremmede ikke opdagede øen.

Hver gruppe satte en bolig op og lavede dragter af indsamlet stof. Fra deres base blev de kaldt ud om morgenen til udfordrende kappestrid med selvlavede våben og til andre opgaver, som lå klar. I fredags sluttede den anderledes uge, hvor grupperne havde oplevet nye udfordringer og samarbejdets kunst.

Den sidste konkurrence mellem grupperne gik ud på at bygge det højeste tårn af sugerør. Efter optællingen af indtjente tågesten ventede frokost og oprydning. En sjov og god uge, som var meget anderledes, lød det fra eleverne, da klokken ringede ud til weekend. Lærer Henrik Helth havde ideen, som lærerkollegiet planlagde ud fra. /Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skilt fik skader Knallert overraskede kvinde

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce