Annonce
Videbæk

Åbningen af Sandbæk Plantage er udsat - men plantagen er alligevel åben

TREC-banen er ved at tage form på et areal, som kommunens skovmaskiner har ryddet. Pressebillede
Den planlagte indvielse er udsat. Men man kan alligevel godt allerede nu bruge både stisystem og skoven.
Annonce

Spjald: Egentlig skulle Ringkøbing-Skjern Kommunes nye kombinerede stisystem i Sandbæk Plantage have været indviet på søndag. Men corona-restriktionerne på større forsamlinger har sat en kæp i hjulet på planerne om en stor officiel indvielse.

- Vi blev enige om, at vi hellere vil vente og lave et brag af en officiel indvielse senere, frem for at lave restriktioner på, hvor mange der måtte dukke op ude i skoven, fortæller skovfoged i Ringkøbing-Skjern Kommune, Poul Gregersen i en pressemeddelelse.

Foreløbig er der lavet ni kilometer kombineret gang- og cykelsti i Sandbæk, der med et areal på 143 hektar er kommunens største plantage.

Ud over de to fællesstier på henholdsvis seks og tre kilometers længde er der lavet en 2,5 kilometer lang single track-rute til mountainbikere, som frivillige mountainbikere har markeret og "forslidt", så det er kørt til.

Del af 1,5 kilometer ridesti

Man kan også som rytter benytte plantagen. Især hvis man i vinter var blandt de ca. 30 ryttere, der meldte sig frivilligt til at planlægge og anlægge en såkaldt TREC-bane i  planagen. Foreløbig har rytterne nemlig arbejdet med banen.


Vi blev enige om, at vi hellere vil vente og lave et brag af en officiel indvielse senere, frem for at lave restriktioner på, hvor mange der måtte dukke op ude i skoven.

Poul Gregersen, skovfoged


TREC-banen indgår nu i en 1,5 kilometer lang ridesti, ligesom der er etableret en særskilt riderute på godt fem kilometer.

Der er også kræset for andre brugere af Sandbæk Plantage. På sigt er det planen at bygge to overdækkede bord-/bænkesæt, at opsætte flere bænke og at etablere et toilet i forbindelse med det madpakkehus, som allerede er i plantagen.

Annonce

Et luksus-udsigtstårn

I samarbejde med de lokale jagtforeninger har kommunen desuden anlagt vildtagre med blomsterblandinger som både vildtet og insekter som bier og sommerfugle vil spise - og bestøve, ligesom er der slået brede spor langs skovejene; spor som virker som fodermarker for vildtet.

I de kommende uger vil der desuden blive opsat et "luksus-udsigtstårn" med overdækning og trappe op til et plateau i 2, 5 meters højde.

I løbet af et par uger vil ruterne i Sandbæk Plantage være markeret med pæle, ligesom der kommer en infotavle og en foreløbig informationsfolder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce