Kultur

Åbning af svømmehal bliver forsinket - men derefter står man bedre fast

VIFC's centerleder Henrik Juhl ser frem til atter at byde gæster velkommen til svømmehallen, hvor der nu er blevet sværere at falde. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Videbæk: Egentlig skulle vandhunde og badenymfer kunnet have hoppet i vandet i Videbæk Idræts & Fritidscenters Svømmehal fra mandag 5. august, men de må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Man er nemlig stødt ind i et mindre bump på vejen, da håndværkerne er blevet forsinket på grund af sommerferien.

Svømmehallen har været lukket siden uge 28, og vil nu være lukket i hverdagene i uge 32 også.

- I stedet for at åbne måske tirsdag eller onsdag, vil vi hellere åbne på lørdag, da der alligevel skulle være åbent hus, hvor folk kan komme og se de nye faciliteter, siger Henrik Juhl, centerleder i VIFC.

Ru gulv som på vipper

Grunden til lukningen er, at man har renoveret omklædningsrummene og lagt ny skridsikker belægning på gulvene i svømmehallen. De fleste har vel trods forældres og bademestres formaninger om ikke at løbe i svømmehallen alligevel gjort dette - og betalt for ulydigheden med et fald på de hårde fliser.

- Gulvene bliver lavet af det lokale firma Vesla, som vil lægge en ru belægning på, der minder om det, man kender fra et- og tremetervipper. Man kommer til at føle, at man står bedre fast, og fliserne bliver ikke så glatte, når de bliver våde, siger centerlederen.

Også omklædningsrummene har fået en overhaling og er blevet renoverede.

Man kan selv prøve, hvor godt man står fast på de nye fliser, samt tage en dukkert lørdag 10. august klokken 10-16, når VIFC's nyrenoverede svømmehal holder genåbningreception.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce