Annonce
Kultur

Åbning af svømmehal bliver forsinket - men derefter står man bedre fast

VIFC's centerleder Henrik Juhl ser frem til atter at byde gæster velkommen til svømmehallen, hvor der nu er blevet sværere at falde. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Videbæk: Egentlig skulle vandhunde og badenymfer kunnet have hoppet i vandet i Videbæk Idræts & Fritidscenters Svømmehal fra mandag 5. august, men de må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Man er nemlig stødt ind i et mindre bump på vejen, da håndværkerne er blevet forsinket på grund af sommerferien.

Svømmehallen har været lukket siden uge 28, og vil nu være lukket i hverdagene i uge 32 også.

- I stedet for at åbne måske tirsdag eller onsdag, vil vi hellere åbne på lørdag, da der alligevel skulle være åbent hus, hvor folk kan komme og se de nye faciliteter, siger Henrik Juhl, centerleder i VIFC.

Annonce

Ru gulv som på vipper

Grunden til lukningen er, at man har renoveret omklædningsrummene og lagt ny skridsikker belægning på gulvene i svømmehallen. De fleste har vel trods forældres og bademestres formaninger om ikke at løbe i svømmehallen alligevel gjort dette - og betalt for ulydigheden med et fald på de hårde fliser.

- Gulvene bliver lavet af det lokale firma Vesla, som vil lægge en ru belægning på, der minder om det, man kender fra et- og tremetervipper. Man kommer til at føle, at man står bedre fast, og fliserne bliver ikke så glatte, når de bliver våde, siger centerlederen.

Også omklædningsrummene har fået en overhaling og er blevet renoverede.

Man kan selv prøve, hvor godt man står fast på de nye fliser, samt tage en dukkert lørdag 10. august klokken 10-16, når VIFC's nyrenoverede svømmehal holder genåbningreception.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Leder For abonnenter

Det er æ' så ring' endda

Vi har hørt om de sorte skyer over virksomheder, der uafbrudt er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Vi har hørt om fremtidens store problemer med, at Vestjylland bliver affolket, og alt kommer til at ligge øde hen, fordi ingen gider flytte til området. Vi har hørt om, at et af de få områder, der vil opleve fremgang, er sprogskoler, fordi alle nye medarbejdere bliver hentet i udlandet og skal lære dansk, før de kan løse arbejdsopgaverne. Nogle af de triste forudsigelser og negative fremtidsudsigter har måske en smule på sig, men inden vi alle sammen falder ned i et sort beskæftigelseshul, er det værd at give de positive historier et par ekstra pæne ord med på vejen. Lige nøjagtig i den positive afdeling var der hele to eksempler i den forgangne weekend. Tiden nærmer sig nemlig, hvor oplevelsescentret Naturkraft åbner dørene for første gang, og med en forventning om godt 200.000 besøgende om året skal der selvfølgelig ansættes mange. I runde tal skal der være 100 sæsonarbejdere og 25 fastansatte i sving, og det kan lyde som noget af en udfordring at finde det antal medarbejdere, hvis det sorte beskæftigelseshul virkelig er så stort, som nogen mener. Om Naturkraft-direktør Peter Sand aldrig har hørt om de negative meldinger om den fremtidige jobsituation, skal stå hen i det uvisse, men uanset hvad ser han - heldigvis - ingen sorte skyer. Heller ikke efter, at oplevelsescentret havde åbent hus, hvor interesserede var inviteret til at kigge forbi til en snak om jobmulighederne. Han vurderer ikke, det bliver et problem at rekruttere - det bliver mere et spørgsmål om at finde de rigtige. Den med, at ingen gider flytte til "sidste stop før Vesterhavet", kender han åbenbart heller ikke noget til, for der bliver vist interesse fra store dele af landet: "Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de". Det er også på sin plads at nævne, at i weekenden deltog fire vestjyder ved DM i Skills - en konkurrence for unge på en erhvervsuddannelse. To af de fire, en bager og en anlægsstruktør, gik helt til tops. Så det ser ud til, at der også i 2020 er andet end turistbranchen at byde på her i det vestjyske, når de unge mennesker skal tage skridtet ind på arbejdsmarkedet. Så det er vel æ' så ring' endda.

Annonce