Annonce
Vestjylland

Åbner op for corona-test af udvalgte medarbejdere: 150 om dagen får tilbuddet

- Vi går naturligvis efter snarest muligt at kunne leve op til regeringens strategi om at teste sundhedspersonale med lette symptomer. Men med en kapacitet på cirka 150 daglige prøver er det nødvendigt at prioritere prøver til de medarbejdere, som er mest kritiske i forhold til sundhedsvæsenet, siger koncerndirektør i region Midtjylland, Ole Thomsen. .Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
Region Midtjylland kan lempe midlertidigt stop og hver dag teste omkring 150 sundhedsansatte.

Nordvestjylland: Efter at Region Midtjylland den 20. marts indførte et midlertidigt stop for testning af sundhedsansatte for Covid-19, corona, af hensyn til at friholde kapacitetten til patienter, åbner regionen nu op for, at dele af personalet alligevel kan blive testet.

- Der har nu vist sig at være en mindre restkapacitet, som gør det muligt at teste omkring 150 personer dagligt. Det sker ved at fylde op med medarbejder-prøver, hver gang der køres en test. For at undgå at restkapaciteten går til spilde kan Region Midtjylland gennemføre et mindre antal tests, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Derfor får hospitaler, psykiatri- og socialområdet samt almen praksis nu mulighed for at kunne få testet en mindre gruppe medarbejdere for Covid-19 – på trods af den aktuelle mangel på testkapacitet.

Prøverne bliver reserveret personale med kritiske funktioner i sundhedsvæsenet, oplyser regionen.

- Vi går naturligvis efter snarest muligt at kunne leve op til regeringens strategi om at teste sundhedspersonale med lette symptomer. Men med en kapacitet på cirka 150 daglige prøver er det nødvendigt at prioritere prøver til de medarbejdere, som er mest kritiske i forhold til sundhedsvæsenet, siger Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

På hospitalerne gælder det eksempelvis personale på intensivafdelinger og kræftafdelinger. I almen praksis kan kritiske funktioner være, hvis store områder eller øsamfund risikerer væsentlig forringet lægebetjening. Læger i almen praksis skal gå via deres praksiskoordinator med ønske om test.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Digital hjælp er blevet gratis

Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce