Annonce
Vestjylland

Åbner op for corona-test af udvalgte medarbejdere: 150 om dagen får tilbuddet

- Vi går naturligvis efter snarest muligt at kunne leve op til regeringens strategi om at teste sundhedspersonale med lette symptomer. Men med en kapacitet på cirka 150 daglige prøver er det nødvendigt at prioritere prøver til de medarbejdere, som er mest kritiske i forhold til sundhedsvæsenet, siger koncerndirektør i region Midtjylland, Ole Thomsen. .Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
Region Midtjylland kan lempe midlertidigt stop og hver dag teste omkring 150 sundhedsansatte.

Nordvestjylland: Efter at Region Midtjylland den 20. marts indførte et midlertidigt stop for testning af sundhedsansatte for Covid-19, corona, af hensyn til at friholde kapacitetten til patienter, åbner regionen nu op for, at dele af personalet alligevel kan blive testet.

- Der har nu vist sig at være en mindre restkapacitet, som gør det muligt at teste omkring 150 personer dagligt. Det sker ved at fylde op med medarbejder-prøver, hver gang der køres en test. For at undgå at restkapaciteten går til spilde kan Region Midtjylland gennemføre et mindre antal tests, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Derfor får hospitaler, psykiatri- og socialområdet samt almen praksis nu mulighed for at kunne få testet en mindre gruppe medarbejdere for Covid-19 – på trods af den aktuelle mangel på testkapacitet.

Prøverne bliver reserveret personale med kritiske funktioner i sundhedsvæsenet, oplyser regionen.

- Vi går naturligvis efter snarest muligt at kunne leve op til regeringens strategi om at teste sundhedspersonale med lette symptomer. Men med en kapacitet på cirka 150 daglige prøver er det nødvendigt at prioritere prøver til de medarbejdere, som er mest kritiske i forhold til sundhedsvæsenet, siger Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

På hospitalerne gælder det eksempelvis personale på intensivafdelinger og kræftafdelinger. I almen praksis kan kritiske funktioner være, hvis store områder eller øsamfund risikerer væsentlig forringet lægebetjening. Læger i almen praksis skal gå via deres praksiskoordinator med ønske om test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce