Hvide Sande

Åbent skib: Marinehjemmeværnet viser frem

MHV806 DUBHE ligger i Hvide Sande Havn - og den 30. marts kan man få en rundvisning på fartøjet. Foto Marinehjemmeværnet.
Lørdag 30. marts kan man høre mere om, hvad hjemmeværnet til søs egentlig går og laver.

HVIDE SANDE: Hvad går - eller rettere sejler - de egentlig rundt og laver i marinehjemmeværnet?

Det kan du få svar på lørdag 30. marts, når Marinehjemmeværnsflotille 126 Hvide Sande-Ringkøbing holder åbent skib på havnen i Hvide Sande fra klokken 10 til 16.

- På dagen har interesserede mulighed for at komme forbi havnen ved Café Marina og se nærmere på patruljefartøjet MHV806 DUBHE samt høre mere om Hjemmeværnets arbejde og historie, fortæller oversergent Nikolaj Hviid fra marinehjemmeværnet.

"Landkrabbe"-kollegerne fra hærhjemmeværnskompagni Ringkøbing vil i øvrigt også være til stede på dagen; de har opstillet en stand, så interesserede også har mulighed for at få en snak om hærhjemmeværnets opgaver, og hvilke muligheder, det giver frivillige.

Den lokale flotille har 48 aktive frivillige plus en reserve på cirka 30 mand, fortæller Nikolaj Hviid.

Marinehjemmeværnet er klar til at løse opgaver til søs med en times varsel, fortsætter han.

Der er fartøjer placeret i 30 havne i Danmark, og sammen med 41 hurtigtgående gummibåde udgør de en stor kapacitet i havmiljø- og søredningsberedskabet.

De kan for eksempel indsættes ved olieforurening for at inddæmme olien med flydespærringer.

De udgør også en væsentlig del af søredningsberedskabet med deltagelse i cirka 60 søredninger og 55 mindre bjærgninger pr. år.

Marinehjemmeværnnet supplerer desuden Søværnets farvandsovervågning ved at sende to fartøjer på opgave 45 af årets 52 weekender.

Endelig yder de støtte til sikkerheden for flådeenheder i havn og sejler regelmæssigt ud med politiet og SKAT, når de skal patruljere i danske farvande.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce