Annonce
Hvide Sande

Åbent skib: Marinehjemmeværnet viser frem

MHV806 DUBHE ligger i Hvide Sande Havn - og den 30. marts kan man få en rundvisning på fartøjet. Foto Marinehjemmeværnet.
Lørdag 30. marts kan man høre mere om, hvad hjemmeværnet til søs egentlig går og laver.

HVIDE SANDE: Hvad går - eller rettere sejler - de egentlig rundt og laver i marinehjemmeværnet?

Det kan du få svar på lørdag 30. marts, når Marinehjemmeværnsflotille 126 Hvide Sande-Ringkøbing holder åbent skib på havnen i Hvide Sande fra klokken 10 til 16.

- På dagen har interesserede mulighed for at komme forbi havnen ved Café Marina og se nærmere på patruljefartøjet MHV806 DUBHE samt høre mere om Hjemmeværnets arbejde og historie, fortæller oversergent Nikolaj Hviid fra marinehjemmeværnet.

"Landkrabbe"-kollegerne fra hærhjemmeværnskompagni Ringkøbing vil i øvrigt også være til stede på dagen; de har opstillet en stand, så interesserede også har mulighed for at få en snak om hærhjemmeværnets opgaver, og hvilke muligheder, det giver frivillige.

Den lokale flotille har 48 aktive frivillige plus en reserve på cirka 30 mand, fortæller Nikolaj Hviid.

Marinehjemmeværnet er klar til at løse opgaver til søs med en times varsel, fortsætter han.

Der er fartøjer placeret i 30 havne i Danmark, og sammen med 41 hurtigtgående gummibåde udgør de en stor kapacitet i havmiljø- og søredningsberedskabet.

De kan for eksempel indsættes ved olieforurening for at inddæmme olien med flydespærringer.

De udgør også en væsentlig del af søredningsberedskabet med deltagelse i cirka 60 søredninger og 55 mindre bjærgninger pr. år.

Marinehjemmeværnnet supplerer desuden Søværnets farvandsovervågning ved at sende to fartøjer på opgave 45 af årets 52 weekender.

Endelig yder de støtte til sikkerheden for flådeenheder i havn og sejler regelmæssigt ud med politiet og SKAT, når de skal patruljere i danske farvande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce