Annonce
Tarm

Åbent på lørdag i Arkivet

Der er åbent onsdag eftermiddag på arkivet i Ådum, hvor medarbejderne arkiverer indkommet stof. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: Hvert år afholdes Arkivernes Dag, hvor der er åbent rundt på landets arkiver. Det gælder også Ådum Sogns Arkiv, Tøstrupvej 1A. Alle er velkomne til at kigge indenfor lørdag 9. november kl. 14-16.

Der er kaffe på kanden, og medarbejdere vil være klar til at vise frem fra hylderne med sognets historie. Initiativet til det lokale arkiv blev taget for 30 år siden, da daværende sognepræst Thorkil Højlund og skoleleder Kristen Sørensen indkaldte til et møde om eget sognearkiv.

De dannede den første arbejdsgruppe sammen med Ole Andersen, Jens Lindby, Erik Plauborg, Margit Østergaard og Emmy Kjeldsen. Siden er samlingen vokset støt, og gamle dokumenter, billeder, breve med mere efterspørges stadig til opbevaring på Arkivet.

"Gemt eller Glemt" er det fælles emne for Arkivernes Dag 2019. Årets plakat er udsprunget af et fælles nordisk samarbejde, hvor man har valgt at lægge vægt på de ting, som glemmes i samfundet, men som kan dokumenteres af arkiverne gennem for eksempel billeder og dokumenter.

/Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce