Annonce
Ringkøbing

Åbent hus på klitgård inden budrunde: Sjællændere synes, det er en billig ejendom

Ifølge en bygningsrapport skal en kommende ejer af 'Strandgaarden' mellem Søndervig og Vedersø forvente, at der - udover købsprisen - skal investeres yderligere omkring 2,5 millioner kroner i nødvendige istandsættelser. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fredag og lørdag er der åbent hus i en 145 år gammel klitgård nord for Søndervig. Den 767 kvadratmeter stor ejendom skal sælges i en budrunde.
Annonce

Husby Klit: - Det er altid svært at vide, hvor meget man skal byde.

Erhvervsmægler hos Nordicals i Holstebro, Lone Futtrup, er inde på opløbsstrækningen i processen med at få solgt den firelængede 'Strandgaarden' ved Husby Klit 10 minutters kørsel nord for Søndervig.

Da den 145 år gamle ejendom for et år siden blev sat til salg, hed udbudsprisen 1.895.000 kroner. Men da der ret hurtigt blev vist stor interesse for matriklen, blev det besluttet at gennemføre en budrunde.

Der kom dog et utæt oliefyr på tværs, og i foråret 2020 blev budrunden derfor sat i bero, da det var nødvendigt at gennemføre en oprensning på en del af grunden, der i alt er godt 15.000 kvadratmeter stor.

Nu er relevante godkendelser fra myndighederne i hus, og dermed er Nordicals klar til at afvikle den længe ventede budrunde, hvor fristen er sat til fredag 5. februar.

Annonce

Der kan blive ventetid

I forbindelse med budrunden holder mægleren to åbent hus-arrangementer fredag 15. og lørdag 16. januar.

Af hensyn til diverse corona-restriktioner har det været nødvendigt at melde sig til for at kunne få et kig ind i de historiske omgivelser tæt på Vesterhavet.


Der er fin tilslutning. Men jeg er stadig spændt på, hvor mange bud der kommer

Lone Futtrup, erhvervsmægler, Nordicals


Lone Futtrup er forberedt på, at der måske dukker interesserede op, som ikke har været opmærksomme på, at det kræver tilmelding:

- Det finder vi ud af. Så må de få en tid og stille sig op i køen. Det kan ske, at de kommer til at vente en time eller to, siger erhvervsmægleren.

Hun har noteret omkring 40 navne på listen over personer, der via tilmelding har sikret sig adgang til 'Strandgaarden' enten fredag eller lørdag:

- Der er fin tilslutning. Men jeg er stadig spændt på, hvor mange bud der kommer, tilføjer Lone Futtrup.

Den vestjyske ejendom, der smukt ligger i læ bag klitterne, vækker interesse over hele landet:

- Dem fra Sjælland, de siger alle, at det er en billig ejendom, siger mægleren med henvisning til den oprindelige udbudspris på knap 1,9 millioner kroner.

Annonce

Smørhul på vestkysten

Geografisk ligger den stråtækte gård i lidt af et smørhul på kysten mellem Søndervig og Vedersø, og for en mulig investor kan det være oplagt at skabe ferielejligheder på Husby Klitvej 5.

- Det er så forskelligt, hvad jeg hører. Men egentlig spørger jeg ikke ret meget ind til det, siger Lone Futtrup.

Men når hun hører om mulige tanker om fremtidige projekter på 'Strandgaarden,' går det ofte igen, at boligarealet i den 100 kvadratmeter store hovedbygning i hvert fald skal laves om.

Der er alt i alt 767 kvadratmeter under tag på 'Strandgaarden,' som Nordicals er sat til at sælge på vegne af Freja Ejendomme i København. Selskabet har skabt sig en niche med at erhverve ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance.

Ringkøbing-Skjern Museum drev i en årrække 'Strandgaarden' som besøgsattraktion, men lejemålet blev opsagt for tre år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Ringkøbing

Borgmesteren om test-center Lem Kær: Jeg håber, at man kommer til at se det som spændende at være en del af

Annonce